Lika nekretnine

Provedena akcija Mir i dobro

Objavljeno: 26.12.2019

GOSPIĆ - U vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana već tradicionalno se provodi operativna akcija „Mir i dobro“, s ciljem sprječavanja nedozvoljene prodaje i nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava te sprječavanja stradavanja osoba, a posebice djece i mladih u predblagdansko i blagdansko vrijeme.
 
U sklopu navedene akcije, policijske službenice za prevenciju, kontakt policajaka PGP Donji Lapac, te policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu održali su edukativna predavanja učenicima osnovnih škola u Korenici, Perušiću, Karlobagu, Otočcu, Donjem Lapcu i Udbini.
 
Na predavanjima su učenici mogli čuti razne savjete i upozorenja poput onoga da pirotehnička sredstva nisu „igračka“, te da mnogi ne shvaćaju kako je „igranje“ s pirotehničkim sredstvima pa čak i najobičnijim petardama, uvijek rizično.
 
Učenike se upoznalo s vrstom i podjelom pirotehničkih sredstva prema učincima, prije svega prema količini eksplozivne tvari, te da se dijele na F1, F2 i F3 kategoriju. Također im je naglašeno, ukoliko se njihovi roditelji ipak odluče za nabavku i uporabu pirotehničkih sredstava da se obavezno pridržavaju pravila za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima koja su istaknuta na poleđini svakog pirotehničkog proizvoda.
 
Tijekom predavanja učenici su odgledali  preventivno-edukativni video film „Mir i dobro“  a najviše su pozornosti obratili na fotografije koje prikazuju posljedice nepravilnog i neovlaštenog rukovanja pirotehničkim sredstvima.
 
Najbolja prevencija od neželjenih posljedica je nekorištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava, a samim time će i proslava blagdana biti ljepša, ugodnija i svečanija.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom