Lika nekretnine

Ne mogu komunjare nego kako su navikle – lagati i podmetati

Objavljeno: 03.01.2020

Izborni stožer Kolinde Grabar Kitarović zadnjih nekoliko dana na stranici www.kolinda.hr/tv.  objavljuje  snimke poznatih i utjecajnih osoba koji podržavaju Kolindu.

– Uglednici iz javnoga, društvenoga, političkoga, kulturnoga i sportskog života te mnogi hrvatski branitelji već su dali potporu snažnoj i ponosnoj Hrvatskoj, a ne „slučajnoj državi” – objavili su u stožeru Kolinde Grabar Kitarović.

Potporu Kolindi  već dali Kata Zadro, akademik Ivan Aralica, general Miljenko Filipović i Tomislav Josić, akademici Ivica Kostović, Vladimir PaarMiroslav Ćiro Blažević, ministar Zdravko Marić i brojni drugi

Na društvenim mrežama danas je objavljena i podrška Julienne Bušić, supruge tragično stradaloga Zvonka Bušića.

“Julienne Bušić: Broj 2 – kao pobjeda! Victoria – ZA Kolindu!” stoji u opisu snimke.

Podrška Kolindi Julienne Bušić zasmetala je ljevičarskim medijima u Hrvatskoj koji su zgroženi činjenicom da, kako pišu,  “osuđenica za terorizam podržava predsjednicu”.

Predvodnica hajke na Kolindu Grabar Kitarović, zbog podrške koju je dobila od Julienne Bušić, je Jadranka Kosor, bivša premijerka i  šefica HDZ-a koja je izgubila sve izbore na kojima se natjecala.

“Da, predsjedamo EU jer smo kao članica EU došli na red. O tome smo se davno dogovorili s EU. I mnogi će gledati u RH jer; europske vrijednosti. Kako li će se iznenaditi kad čuju da PRH i kandidatkinja za PRH prihvaća potporu osuđene teroristkinje”, objavile je na Twitteru  bivše šefica HDZ-a

Na njenu objavu reagirao je Luka Mišetić, haški odvjetnik generala Ante Gotovine, i Kosorici objasnio da Julienne Bušić nije osuđena za terorizam nego za zračno piratstvo.

“Ispravak netočnog navoda. Julienne Bušić nije “osuđenica za terorizam”. Bila je osuđena za zločin zračnog piratstva koji je rezultirao smrću, što je drugačiji zločin prema američkom saveznom zakonu. Ni ona ni Zvonko Bušić nisu osuđeni za zločin terorizma”, objavio je je odvjetnik Mišetić i postavio link  na presudu Juliene Bušić.

Odvjetnik Mišetić kasnije je dodatno pojasnio:

“Časni John Bartels, sudac koji je osudio Julie Bušić, napisao je: “Nema sumnje da Julieanne Bušić nije bila teroristica u bilo kojem smislu te riječi.”

Maxportal.hr

 

Novalja.coom