Lika nekretnine

Ulovili ga u preprodaji ukradenog zlata

Objavljeno: 07.01.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog produženog vikenda (3.-7. siječnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je sedam prometnih nesreća i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim Senjaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe i nad 35-godišnjim Senjaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prikrivanja. 43-godišnjak se sumnjiči da je 31. prosinca 2019. godine u Senju provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao novac, nakit i kameru u vlasništvu 42-godišnjaka i 41-godišnjakinje iz Senja, te je potom 5. siječnja 2020. godine pokušao prodati ukradeni nakit u poslovnici za otkup zlata u Zagrebu, koristeći pritom osobnu iskaznicu 35-godišnjeg Senjanina koji je znao da će se 43-godišnjak koristiti njegovom osobnom iskaznicom kod prodaje ukradenog nakita. Oni su dovedeni pritvorskomu nadzorniku, a nadležnomu državnom odvjetništvu je dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se u nedjelju u 23.40 sati u Varošu, općina Perušić, kada je 43-godišnji Kosinjanin upravljao osobnim automobilom bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola (2.42 g/kg) sletio ulijevo s ceste. Protiv njega je nadležnom sudu podnesen optužni prijedlog.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (4), Gospića (1) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 54 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.

Jučer je građanin prilikom šetnje u Budaku, grad Gospić, na otvorenom prostoru pronašao tri ručne bombe i 10 komada streljiva call. 7,9 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom