Lika nekretnine

Prvenstvo parova Ličko-senjske županije 2019./2020. uspješno okončano

Objavljeno: 12.01.2020

OTOČAC - Kao i svake godine tako je i ove takmičarske sezone 2019/2020.organizirano natjecanje parova (muški) članova kuglačkih klubova s područja L.S.županije.

Pozivu su se odazvali predstavnici svih šest klubova koji se natječu u kuglanju s područja naše županije. Pored domaćina K.K. Velebit, natjecanju su pristupili kuglači : K.K.Karlobag iz istoimenog grada, K.K.Visočica iz Gospića, K.K.Gacka iz Otočca, K.K.Vatrogasac iz Otočca , K.K.Plitvice te K.K.Velebit iz Otočca.

Natjecanje se odvijalo po statutu Hrvatskog kuglačkog saveza, a istom je pristupilo 20.kuglača.,a pokale i medalje najuspješnijim pripremio je kuglački savez Ličko-senjske županije,a isto je budno nadgledao predsjednik KS LSŽ Ivan Vrban te tajnik saveza Dubravko Mesić.

Teško je bilo za prognozirati neki ishod natjecanja, no imajući u vidu da su natjecatelji Velebita iz našeg grada jedini prvoligaši, logično je bilo da se od njih očekuje najviše ipak opravdano.

Dvojac Velebita Hrvoje Devčić i Ivica Bunjevčević postigli su najbolji rezultat i osvojili lijepi pokal, drugo mjesto pripalo je dvojcu Željko Odorčić i Vlado Alar, a samo s dva čunja manje treće mjesto osvojili su Željko Tomljenović i Ivica Mraović iz ekipe Karlobaga.

U brojkama konačni rezultat izgledao je ovako: 1.) Velebit 1172.Č. 2.) Gacka 1135. Č. 3.) Karlobag 1133.Č. 

Pored osvojenih pokala i medalja, prva i drugoplasirani par  predstavljat će Ličko-senjsku županiju na završnom natjecanju koje će se odžati sljedeći mjesec u Ozlju, gdje će najbolji iz HKS regija zapad nastaviti natjecanje.

Interesantno je za napomenuti i činjenicu da je na natjecanju nastupio i najstariji aktivni igrač igrač K.K.Gacke Božo Bižanović koji i u poodmaklim godinama ne odustaje od kuglanja te zbilježio zavidan rezultat.

Susret su vodili suci A.klase - Davor Matasić i Krešimir Mesić, te Drago Pleša i Dado Sladović - B.klase.

Danas u nedjelju natjecati će se kuglači juniori, pa vrijedi u podne navratiti do kuglane.

 

Slike i tekst:

Stjepan Brajković Murta

Novalja.coom