Lika nekretnine

Uspješno predstavljanje na bečkom sajmu turizma

Objavljeno: 23.01.2020

OTOČAC – Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Otočac je od 16. do 19. siječnja organizirala predstavljanje turističke ponude Ličko-senjske županije na sajmu Ferienmesse u Beču.

U suradnji s Nacionalnim parkom Plitvička jezera i uz potporu Turističke zajednice Ličko-senjske županije, na zajedničkom suizlagačkom štandu u sklopu nacionalne prezentacije Hrvatske turističke zajednice, Županijska komora Otočac organizirala je predstavljanje turističke ponude Ličko-senjske županije. Posebno naglašen interes je bio za top-destinaciju Ličko-senjske županije, a to je Nacionalni park Plitvička jezera uz koji uspješno promotivno vežemo i ponudu ostalih turističkih mjesta u ovoj županiji, a ono što nas posebno raduje je iznenađujuće veliki interes Austrijanaca za moto rute te  pješačke rute u nedirnutoj prirodi, a upravo to su programi koje posljednjih godina uspješno razvijaju naše receptivne turističke agencije i u koje TZ Ličko-senjske županije usmjerava najveći dio svojih promotivnih aktivnosti.

Bečki sajam turizma za poslovnu i široku publiku, svojom jedinstvenom ponudom posjetitelje želi animirati da poduzmu ono što su oduvijek željeli. Stoga je više od 800 izlagača iz cijelog svijeta iz 80 zemalja u okviru ovog sajma predstavilo svoju ponudu godišnjih odmora, kratkih putovanja, obiteljskih putovanja, avanturističkog godišnjeg odmora ili wellnessa. Na službenom otvaranju sajma organizatora sajma je prezentirao informacije o nadolazećoj turističkoj 2020. godini. Prema prvima najavama i procjenama austrijskog putničkog sektora predviđa se intenzitet putovanja austrijskih gostiju od visokih 90 posto, što su svakako dobre vijesti za Hrvatsku. Jedan dio te populacije putuje i do 4 puta godišnje te se uz takve navike putovanja austrijskih gostiju može predvidjeti intenzivna turistička 2020. godina. To također potvrđuju i informacije Ruefareisekompass 2020, prema kojima su najpoželjnije destinacije za Austrijance u 2020. godini Italija, Hrvatska, Njemačka, Grčka i Španjolska. Hrvatska je u segmentu individualnih putovanja kao turistička auto destinacija i dalje na visokom drugom mjestu u Austriji.

Austrijsko tržište jedno je od najvažnijih za turizam Ličko-senjske županije, jer su Austrijanci na petom mjestu po kriteriju ostvarenog udjela inozemnih noćenja te svakako ohrabruje pozitivan trend potražnje za Hrvatskom. Cilj je Ličko-senjske županije dugoročno zadržavanje Austrijanaca među 5 top tržišta. Budući da Austrijanci od smještaja najviše preferiraju objekte u domaćinstvu i kampove, a prema podacima koje je objavio internetski rezervacijski sustav Booking.com, naša županija ima dobre preduvjete da kvalitetnim promotivnim aktivnostima nastavi odličnu suradnju s ključnim partnerima na tom tržištu.

Tijekom četiri sajamska dana održavao se bogat popratni program kroz mnogobrojne glazbene nastupe, kulinarske prezentacije egzotičnih jela te nagradne igre zahvaljujući kojima će najsretniji posjetiti daleke destinacije svijeta. Paralelno se održavao i poznati Vienna Auto Show.

M.K.

 

Novalja.coom