Lika nekretnine

Kuća sestre Žarke Ivasić - za one koji se u Rijeku dolaze liječiti

Objavljeno: 25.01.2020

RIJEKA - Sestre milosrdnice u Rijeci otvorile su vrata svoga doma, samostana u Kresnikovoj ulici, onima koji se iz udaljenijih krajeva i otoka u Rijeku dolaze liječiti, a ne mogu pronaći smještaj u bolnici ili drugdje. Kuća sestre Žarke otvorena je i blagoslovljena 14. ožujka 2012. godine uoči blagdana sv. Lujze de Marillac, suutemeljiteljice Kćeri kršćanske ljubavi, a čiju karizmu sestre milosrdnice žive i svjedoče u samostanu Majke Dobrog Savjeta u Rijeci.

Kapacitet Kuće sestre Žarke su dvije dvokrevetne sobe i dvije jednokrevetne sobe sa sanitarnim čvorom, kuhinjom i dnevnim boravkom. Kuća je otvorena za sve bolesnike bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost, poručuje s. Ana Marija Rakocija dodajući da oni koji žele, mogu dobiti i duhovnu pomoć.

Bolesnici za Kuću sestre Žarke doznaju od liječnika na Klinici za radioterapiju i onkologiju riječkoga KBC-a, od samih sestara koje su tamo angažirane ili bivših pacijenata koji su boravili kod sestara milosrdnica. Također, postoje i vizit karte koje se nalaze u riječkom KBC-u.

RN/M.K.

 

Novalja.coom