Lika nekretnine

A virusa nam nema, pa nema ...

Objavljeno: 09.02.2020

OTOČAC – Koje je to razočaranje, u jednu Hrvatsku ne će ni korona virus. A toliko ga željno iščekujemo, toliko nestrpljenja, pojavi se nada da je netko u Splitu, pa u Dubrovniku, Osijeku, Vinkovcima ili Zagrebu zaražen i ono – ništa. Koji peh! Jer izgleda da nismo dovoljno dobro društvo, a kamoli država, kada nemamo korona virus. Jer sve zemlje koje nešto znače imaju taj virus, njime se hvastaju, a u Hrvatskoj ništa. Liječnici već naprosto pobenavili čekajući ga.

A virus je lijep, ništa ljepše od njega, onako zaobljen, kuglast, s nekakvim crvenkastim patrljcima, ma divota od virusa. Valjda zato što je lijep ne će u Hrvatsku. Tko zna?

Tu su mediji pokušali učiniti čudo, napuhavali su i napuhavali da konačno imamo taj željno očekivani virus, dramatizirali su iznad svojih mogućnosti, pa opet ćorak. Ni medijska kampanja nije dala rezultata. A ako medijska kampanja nije dala rezultata, a tko će? Ta ne će političari, valjda.

I sada nam nema druge nego drito u taj Vuhan (zanimljivo, zašto se ime grada piše Wuhan?) i konačno donijeti taj virus. Ako on ne će k nama, idemo mi k njemu, pa da nacija konačno odahne. I bude europska i svjetska, na razini ljudske gluposti.

M. K.

 

Novalja.coom