Lika nekretnine

Krade se i prijeti se ...

Objavljeno: 10.02.2020

GOSPIĆ – Proteklog vikenda evidentirane su i dvije krađe i to na području Otočca:

- od 15. siječnja do 2. veljače u šumskom predjelu mjesta Tukljace nepoznati počinitelj posjekao je i odvezao 20 stabala hrasta, bukve, graba i cera;

- 7. veljače u Otočcu je nepoznati počinitelj ušao u dvorište obiteljske kuće i iz nezaključanog automobila ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima 26-godišnjeg Otočanina.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom s područja općine Udbina zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. On je 6. veljače telefonom zaprijetio ubojstvom 38-godišnjem Udbinjaninu te je u podrumskoj prostoriji ostavio ručnu bombu s postavljenim osiguračem u kućištu bombe. Uhićen je i predan pritvorskomu nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jedan Koreničanin je protekloga vikenda policiji dragovoljno predao lovačku pušku koju je posjedovao bez valjane dozvole. Također je jedan Gospićanin predao lovački karabin i oko dva kilograma privrednog eksploziva, a drugi ručnu bombu.

Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. 

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom