Lika nekretnine

Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

Objavljeno: 15.02.2020

OTOČAC  – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 12. veljače 2020. godine deveti Natječaj za provedbu podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala.

Ukupna vrijednost objavljenog natječaja je 20 milijuna kuna, a intenzitet potpore iznosi do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenoga elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova projekta koji su predmet Natječaja za:

Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 17. veljače do 31. ožujka ove godine.

M.K.

 

Novalja.coom