Lika nekretnine

Nisu ga masoni zvali nego im se nudio!

Objavljeno: 21.02.2020

Novinarima je kazao da je “prije dosta godina” dobio poziv u slobodne zidare, ali da im se nikada nije pridružio.

“Davno sam dobio poziv, ali nisam mu se odazvao…”, rekao je Milanović i dodao.

“Masoni kod nas imaju dojam mistike i tajnovitosti, i to je uglavnom tajno društvo pa ako radiš neki javni posao, naročito u represivnom aparatu, time nepotrebno dovodiš u pitanje svoju lojalnost prema Ustavu” kao je novi hrvatski predsjednik.

No, informacije Maxportala koje nam je prenijela osoba koja u masonskoj loži ima 33 stupanj, a potvrdila još jedna osoba iz tog kruga, govore posve suprotno. Na domaćem hrvatskim jeziku rečeno – Milanović je lagao jer se on nudio masonima, ali su ga odbili.

Evo priče koju smo objavili 2016. godine:

Dragan Kukavica, veliki meštar Velike lože Hrvatske u intervjuu Večernjem listu ( 6. listopad 2013.) samouvjerno je izjavio da je “u svakoj hrvatskoj vladi bilo je masona pa je tako i sada u Milanovićevoj”.

Tog intervjua prisjetili smo se  nakon više izjava akutalnog premijera Zora Milanovića “ili mi ili oni, izbor je jasan, dobro ili loše, svjetlo ili tama“.

Jedan od aktivnijih čitatelja našeg portala skrenuo nam je pozornost na te premijerove izjave i na njegovo opetovano ponavljanje kako će njegova politička sljedba, dobiju li novi mandat – “zapaliti svjetlo”, “donijeti svjetlo”, “spriječiti povratak mraka” i slično.

U kontekstu izjave Velikog meštra Dragana Kukavice zapitali smo se je li premijer možda postao mason (slobodni zidar) ili iluminat, a da hrvatska javnost to ne zna.

Iako je dio masona poznat hrvatskoj javnost, jer su registrirani kao Udruga građana, javno su dostupna imena koja masonska loža želi objaviti, a na  dostupnom nam popisu nema predsjednika hrvatske Vlade. Procjenjuje se da ih u Hrvatskoj ima oko 350.

(…)

“Ne znam je li danas Zoran Milanović član neke masonske lože, ali pouzdano znam da je 2009. godine pokušao postati član masonske lože”, kazao nam je svjedok događaja iz prve ruke i potvrdio da su masoni odbili kao lošeg kandidata.

Priča ide ovako: Zoran Milanović je, nakon gubitka izbora 2007. godine, pokušao je postati član masonske lože u Rijeci.

“Već pri prvom koraku načinio je grešku”, kaže naš izvor. Naime, masoni više vole pozivati potencijalne kandidate u svoje članstvo, nego kad im se netko sam nudi. A Milanović se sam ponudio. U tu svrhu aktivirao je svoje riječke (stranačke) veze. No, budući  se sam kandidirao masonska loža u Rijeci prema Milanoviću je bila vrlo oprezna.

(…)

Na Milanovićevu žalost jedan od dvojice članova riječke lože, koji su imali zadaću istražiti “sve o kandidatu”, spadao je u tu staru gardu, izvornu skupinu masona. Taj masonski veteran se potrudio doznati što više podataka o Milanoviću. Skenirali su ga na sve moguće načine i vrednovali njegovu karijeru posljednjih 18 godina. Provjera je pokazala da ne posjeduje kvalitete za članstvo u biranom društvu.

U procjeni kandidata stajalo je: pokazuje bahatost, prepotentnost, aroganciju, samovolju i – što su mu posebno zamjerili – lijenost.

Spomenuta je i situacija iz vremena dok je radio u Ministarstvu vanjskih poslova kad je vukao neke samovoljne poteze koji su ocijenjeni štetnima za Hrvatsku, a za koje nikad nije odgovarao. Te informacije dodatno su zasmetale masonskog veterana koji je bio naglašeno hrvatski orijentiran.

Nakon što se Milanovićevo ime nekoliko mjeseci stajalo na crnoj ploči riječke lože, i nakon što su svi članovi Vijeća dali svoje primjedbe, pristupilo se glasovanju.

Masoni pri odlučivanju glasuju crnim i bijelim  kuglicama. Bijele kuglice znače prolazak kandidata, a crne kuglice znače da netko u Vijeću ima primjedbe koje zaprečavaju prijem kandidata na neko vrijeme (jedna  kuglica) ili u potpunosti zaustavlja prijem (dvije ili više kuglica).

Ako kandidat dobije samo jednu crnu kuglicu slijedi obrazloženje zašto je član Vijeća protiv prijema  kandidata. Ako su dvije crne kuglice obrazloženje nije potrebno.

Milanović je imao peh – u kutiji su se našle dvije crne  kuglice. Nije prošao, a njegov prijem u masonsku ložu u Rijeci zauvijek je zapriječen.

Maxportal.hr

 

Novalja.coom