Lika nekretnine

Svetog oca hvale masonske lože diljem svijeta. I Irinej!

Objavljeno: 22.02.2020

Vjerojatno u Crkvi više ništa neće biti kao prije. Tim je riječima Gustavo Raffi, Veliki majstor Velike lože Orienta Italije, jedne od najvažnijih masonskih loža u svijetu, pozdravio izbor kardinala Bergoglia iz Argentine (poznate po velikoj masonskoj tradiciji) za poglavara Katoličke crkve. Nekoliko tjedana nakon izbora pape Franje, u travanjskom izdanju kanadskoga masonskog glasila The Waltermark, masonski autor uvjeren je da će, unatoč papinu “konzervatizmu”, on izgraditi bolje odnose između katoličanstva i masonerije. Nicola Sinello, pomoćni vikar Velikog majstora zajednice Piazza del Gesu, u jednom je televizijskom intervjuu rekao, doslovce: “Masonska tradicija u Argentini vrlo je moćna. Vjerujem da je ovaj papa ostvarenje plana koji se dugo čekao”.

Ovakvih primjera, izrečenih i objavljenih u medijima, u kojima masonske lože diljem svijeta uopće nisu skrivale svoje oduševljenje izborom pape Franje, ima na stotine. Istodobno s masonskim oduševljenjem novim poglavarom Svete majke crkve, rastao je i papin zvjezdano-holivudski uzlet među ateistima, protestantima, muslimanima, budistima, modernistima, socijalistima, židovima, komunistima, gnosticima, pa čak i vješticama.

U međuvremenu, papa je počeo zbunjivati katolike. A kako nitko (pa ni mi) ne želi griješiti dušu optužbama da papa radi protiv Crkve i njezina nauka, tako smo papina iskrivljavanja katekizma i razvodnjavanje dogmi nekako prešutjeli jer, eto, on je ipak papa i neće valjda raditi protiv Crkve. A tu je i taj njegov već pomalo iritirajući holivudski status s konferencijama za novinare u avionu, koji mu omogućuju mainstream mediji prateći ga u stopu i radeći od njega zvijezdu. Nikada u povijesti papa nije bio toliko prisutan na televiziji, nikada u povijesti mainstream mediji nisu bili uopće naklonjeni ni papi ni katolicima, a sad papine homilije nekritički prenose protestantsko-masonski BBC i Reuters. Samo se zapitajte: jesu li ovakav tretman u masovnim medijima ikad imali Ivan Pavao II. ili Benedikt XVI.? Naravno da nisu, a ako bi se i pojavljivali u vijestima velikih tv-kuća, to je bilo ili vrlo protokolarno i hladno ili su jedva čekali gaf da ih ismiju (kao što se komunistički tisak u Italiji svojedobno mjesec dana naslađivao kada je Ivan Pavao II. pogrešno naglasio glagol u latinskom jeziku).

A onda su stvari polako postajale sve čudnije, a katolici sve zbunjeniji. Pa su šutjeli. Jer kako ćeš govoriti negativno o čovjeku kojemu se divi cijeli svijet!? Ispast ćeš glup. A rečenicu “Baš vam je super ovaj novi papa” katolici su u dosadašnjem trajanju Franjina pontifikata čuli stotinu puta, i to od svojih nekatoličkih prijatelja, susjeda, radnih kolega. A vi ne znate što im na to reći. Jer nekako vam nešto govori da je možda malo čudno što se papa svidio svima izvan Katoličke crkve.

(…)

Dnevno.hr

 

Novalja.coom