Lika nekretnine

Dvi prometne i dva javna reda i mira

Objavljeno: 24.02.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (21.–24. veljače) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su dvije prometne nesreće i dva narušavanja javnog reda i mira.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice.

Druga prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Gospića.

U petak su od 12 do 17 sati su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Sektorom za mobilne jedinice Carinske uprave i Sektorom za održavanje i promet Hrvatskih cesta, na autocesti na odmorištu Lički Osik proveli preventivno-represivnu akciju „Nadzor brzine kretanja vozila i dr.“. Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 13 prekršaja, od čega 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Utvrđena su 4 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim dnevnim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu i 3 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Dobroselu, općina Donji Lapac, kod 64-godišnjeg hrvatskog državljana (2.34 g/kg).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su na području Gospića, tučnjavom i držanjem životinja bez nadzora. Protiv počinitelja koji su sudjelovali u tučnjavi biti će  podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu, dok je za držanje životinja bez nadzora naplaćena novčana kazna.  

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom