Lika nekretnine

Potpisani ugovori o luci Novalja i Karlobag

Objavljeno: 29.02.2020

ZAGREB - Ministar mora, prometa i i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima boravio je u petak u Gospiću povodom svečanog potpisivanja ugovora i sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata luka otvorenih za javni promet i ugovora i sporazuma za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u Ličko - senjskoj županiji.

Uz ministra Olega Butkovića, ravnatelja županijske lučke uprave Novalja, Igora Vidasa  i ravnatelja županijske lučke uprave Senj, Predraga Dešića ugovore i sporazume potpisali su gradonačelnik Grada Novalje, Ante Dabo i načelnik Općine Karlobag, Ivan Tomljenović, a na svečanom potpisivanju sudjelovao je župan Ličko - senjske županije, Darko Milinović.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Butković istaknuo je značaj Projekta, čija realizacija je omogućena današnjim potpisivanjem ugovora i sporazuma o sufinanciranju radova na izgradnju lučkih infrastruktura, na području Županije: - Riječ je o Projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju objekata pod-gradnje u lukama otvorenim za javni promet, od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u vrijednosti 5,3 milijuna kuna. Sada smo pokrenuli veliki investicijski ciklus u kojemu ćemo sa preko 800 milijuna kuna iz EU fondova pomoći lučkim upravama, gradovima i općinama.  Osim toga, značajna financijska sredstva Ministarstvo osigurava za sufinanciranje projekata sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Tako je ove godine naše Ministarstvo osiguralo 90,5 milijuna kuna za projekte ulaganja u male luke i pomorsko dobro u općoj upotrebi, a u proteklim tjednima potpisani su ugovori za sufinanciranje projekata u Šibensko - kninskoj, Splitsko - dalmatinskoj, Dubrovačko - neretvanskoj, Zadarskoj, Primorsko - goranskoj i Istarskoj županiji. - zaključio je ministar Butković.

MMPV/M.K.

 

Novalja.coom