Lika nekretnine

Najviše brze vožnje, a ima ponešto i alkohola

Objavljeno: 02.03.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnomu prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
 
U tom periodu utvrđeno je ukupno 47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u 12.40 sati u Nebljusima, općina Donji Lapac, kod 51-godišnjeg hrvatskog državljana (2.10 g/kg). On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je proglašen krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca.
 
Policijski službenici Policijske postaje Gospić su u petak u 19.30 sati u Metku zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin. S obzirom da je pokazivao znakove alkoholiziranosti, ponuđeno mu je alkotestiranje, što je on odbio, te je utvrđeno i da upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, te će presuda biti naknadno donesena.

U petak, 28. veljače u 10.40 sati u Gospiću se na križanju Zagrebačke i Smiljanske ulice dogodila prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom kada je 60-godišnji Riječanin upravljao teretnim automobilom Zagrebačkom ulicom i kada se upalilo zeleno svjetlo na semaforu počeo skretati u lijevo, a da se nije zaustavio i propustio pješake koji su bili na pješačkom prijelazu, te je udario u 74-godišnju pješakinju koja je teško ozlijeđena.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom