Lika nekretnine

Mobilna izložba Diverterra na Plitvičkim jezerima

Objavljeno: 10.03.2020

PLITVIČKA JEZERA - Provedba edukacije je jedna od osnovnih zadaća djelatnika koji rade u području zaštite prirode, a posebno je važna u zaštićenim područjima. Edukacija djece je uz to i dodatno ulaganje u budućnost očuvanja prirode i svih sastavnica okoliša.

Stoga Služba zaštite Nacionalnog parka Plitvička jezera planira provedbu edukacije djece predškolske i mlađe školske dobi (5 do 9 godina) putem Mobilne izložbe Diverterra. Radi se o mobilnoj komponenti budućeg Informacijsko – edukativnog centra Diverttera koja je stigla na Plitvice zahvaljujući Zavodu za zaštitu okoliša i prirode te Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Mobilna izložba Diverterra zamišljena je kao prenosiva izložba s multimedijalnim i hologramskim sadržajima te didaktičkim pomagalima koja bi kroz 7 tema trebala djecu educirati o području zaštite okoliša, klimatskim promjenama, zaštiti prirode i bioraznolikosti. Teme mobilne izložbe narativno predstavljaju animirani likovi 7 životinja (avatara) – jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela.

Tijekom 2019. godine Diverterra je obišla 7 obrazovnih ustanova u Zagrebu, a trenutačno traje njena provedba po javnim ustanovama diljem Hrvatske.

Ova prenosiva izložba bit će na raspolaganju Službi zaštite Nacionalnog parka Plitvička jezera u periodu od 2. ožujka do 9. travnja ove godine. Kroz provedbu izložbe i radionice planira se s djecom obilježiti i neke od značajnih datuma u zaštiti prirode kao što su Svjetski dan divljih vrsta (3. ožujka.), Svjetski dan šuma (21. ožujka), Svjetski dan voda (22. ožujka), Svjetski meteorološki dan (23. ožujka) kao i 71. rođendan Nacionalnog parka Plitvička jezera koji se obilježava 8. travnja.

NPPj/M.K.

 

Novalja.coom