Lika nekretnine

KAD DOĐEMO U KRIZU - UTJEHA JE U KRIŽU...!

Objavljeno: 21.03.2020

Dragi župljani, braćo i sestre!


Pred nama je vrijeme - ne jednog, nego 30 DANA ŽALOSTI. I to dvostruke. Kao ljudima u prirodnoj brizi za zdravlje među nama je oprez od moguće zaraze onim što je proglašeno "smrtonosnim" - stvoreno je (nekršćansko!) ozračje kao da postoje ljudi koji nisu "smrtonosni", tj. koji neće umrijeti, pa su i mnogi kršćani, potaknuti medijskom "zdravljomanijom", umjesto Boga na prvo mjesto stavili brigu za tijelo! Ali više od toga, mi smo pogođeni žalošću kao vjernici, kao KRŠĆANI, jer ne možemo, a zapravo NE SMIJEMO slaviti SVETU MISU, koja je temelj našega duhovnog života i srce našega vjerničkog identiteta...!

Kao što već znadete, od naših biskupa upućeni ste na rast duhovnosti unutar obitelji odnosno oni koji su sam(c)i u svojoj kući (samici). A to znači - više molitve (poglavito Krunice i Križnoga puta), više čitanja Sv. pisma i vrijednih knjiga, više slušanja duhovnih programa na radiju ter praćenje sv. mise na radiju ili televiziji (televizija je samo za sv. misu prikladnija, jer nas slika potiče da se lakše usredotočimo na događaj, a radio je koristniji za sve drugo...!).

Naša župna CRKVA u Kompolju bit će redovito (osim ako bude jako hladno!) OTVORENA od 12,00 do 18,00 sati da tko želi na molitvu malo svrati! SVETA MISA ne može se slaviti s narodom, tj. sa zajednicom, a to znači da svaki župnik sam (ili s kolegama u dekanatu) slavi i za svoje vjernike Bogu prikazuje euharistijsku žrtvu ili u svojoj crkvi ili drugdje, u (ne)određeno vrijeme (i da li iza zatvorenih vrata - to nije precizno istaknuto, kao ni još mnogo pojedinosti koji su dvojbeno ostale "vidjeti u zraku"). Svakako, to nam je svima najveća bol, ali moramo je prihvatiti u vjeri da će se - kako kaže Biblija - "onima koji Boga ljube sve okrenuti na dobro"!

To se ipak neće dogoditi smo po sebi, nego se svi zajedno moramo trgnuti i nešto činiti. Sv. Maksimilijan Kolbe, videći protukršćanske demonstracije na Trgu Sv. Petra u Rimu 1917. godine, odlučio je: "Nije dovoljno moliti, treba se i boriti!" pa je osnovao "Vojsku Bezgrješne"... Dakle, uz sve duhovne "vježbe" ne smijemo zaboraviti činiti djela milosrđa duhovna i tjelesna... Gospodin će dati da i iz ove žrtve i pored ovoga najnovijega KRIŽA - koji nam je On poslao ili ga dopustio kao kušnju i poticaj na obraćenje - nikne CVIJEĆE radosti i novih duhovnih plodova za sve nas!

U svakoj svojoj molitvi a poglavito u svetoj misi mislim na sve vas, dragi župljani Kompolja, Brloga i Vratnika. U bilo kojoj potrebi javite se telefonom - na 095.9031474 - ili pišite na e-adresu zupa.kompolje@gmail.com ili preko Fejsa pa i tako možemo biti bliži jedni drugima. Još jednom vam posvješćujem koliko je važno - dok možda redovito pratite poruke civilnoga Kriznog stožera - da ne zaboravite na poruke crkvenoga Križnog puta…! A bit će vam također koristno da redovito pratite i župne stranice na internetu (kao i razne druge portale i Fejs-profile s KRŠĆANSKIM DUHOVNIM sadržajima, a izbjegavate one s nekršćanskim usmjerenjima, koje siju mržnju i šire negativnu energiju)…
Želim vam svima strpljiv i blagoslovljen hod kroz ovu 30-dnevnu pustinju punu kušnji i izazova! Sve vas volim i za vas molim!

Vaš župnik don Anđelko

 

Novalja.coom