Lika nekretnine

Uspostavljena kreditna linija za pomoć poljoprivrednicima

Objavljeno: 08.04.2020

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s HAMAG-BICRO uvodi zajmove za obrtna sredstva za poljoprivrednike. Mjera je namijenjena poljoprivrednicima koji imaju poteškoće s likvidnošću, a cilj je pružiti podršku poljoprivrednicima da se pripreme za sjetvu i organiziraju proizvodnju u ovoj godini.

Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj ima niže kamatne stope, duži poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do tri mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam. Također je potrebno manje dokumentacije i ima pripremljen obrazac poslovnog plana s pitanjima na svega dvije stranice, čime se značajno skraćuje vrijeme pripreme zahtjeva te se omogućava jednostavnija i brža obrada.

Zajam se može realizirati u rasponu od 1.000 do 25.000 eura, a sredstva se osiguravaju iz Programa ruralnog razvoja u sklopu Mjere Financijski instrumenti ukupne vrijednosti 130 milijuna kuna.

Prijave će početi ovoga tjedna, a s obzirom na situaciju u kojoj je kretanje svima ograničeno, prijava se može podnijeti i online putem – stoji o obavijesti Ministarstva poljoprivrede.

M.K.

 

Novalja.coom