Lika nekretnine

ZA NJIH ZABRANA OKUPLJANJA NE VAŽI: Idući tjedan u Jasenovcu će biti državni vrh, Pupovac, antifašisti

Objavljeno: 18.04.2020

Što dolikuje Plenkoviću i Pupovcu, ne dolikuje don Delašu. U srijedu, 22. travnja, u Jasenovcu će se održati jedinstvena komemoracija za žrtve ustaškog logora na kojoj bi, i to nakon pune četiri godine, počast žrtvama zajednički dali predstavnici svih triju grana vlasti, te predstavnici žrtava stradalih u Jasenovcu.

U srijedu će u Jasenovcu biti premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, predstavnici Koordinacije židovskih općina, Saveza antifašista i antifašističkih boraca, te Roma.

U Vladi su, inače, kratko komentirali da su premijer i članovi Vlade kontinuirano sudjelovali na službenoj komemoraciji u Jasenovcu cijeli mandat (2017., 2018., 2019.) te da će tako biti i ove godine.

Prethodnih su godina, inače, predstavnici srpske, židovske i romske manjine, te antifašisti, odbijali prisustvovati službenoj komemoraciji. Do prošle godine oni su zasebno odlazili u Jasenovac, pa se obljetnica proboja iz ustaškog logora obilježavala po tri puta: Jednom je tamo dolazila Predsjednica, sama, koja nije htjela imati posla s politiziranim događanjima, drugi put Pupovac i SAB, a treći put HDZ i ostali. Ove godine, baš kad je zabranjeno okupljanje, svi će se naći na okupu. Nije rečeno hoće li se poštivati socijalno distanciranje i kako će se to izvesti.

Priznajem.hr

 

Novalja.coom