Lika nekretnine

Hrvatska pravoslavna crkva otkazala uskrsnu misu

Objavljeno: 19.04.2020

Hrvatska pravoslavna crkva otkazala je liturgiju koja se trebala održati na Uskrs po julijanskom kalendaru, u Domjanićevoj ulici u Zagrebu s početkom u 9 sati. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Temeljem Odluke o izmjeni i dopuni odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19. ožujka 2020., a koja je produžena do 4. svibnja 2020. danas 18. travnja 2020. u 15 sati i potpisana od Načelnika stožera i Potpredsjednika Vlade i Ministra unutarnjih poslova RH dr. Davora Božinovića, Hrvatska pravoslavna crkva otkazuje ranije najavljenu Božansku sv. liturgiju povodom Uskrsnuća Gospodina našeg Isusa Krista planiranu za nedjelju 19. travnja 2020. s početkom u 9,00 sati u našoj crkvi na lokaciji Domjanićeva br. 5 (Kvaternikov trg) u Zagrebu.

HPC je jedina autokefalna crkva u Hrvatskoj što znači da se odluke o njenom poslovanju donose u Hrvatskoj i odnose se na Hrvatsku.

Ispričavamo se svim poštovateljima i pravoslavnim vjernicima HPC, no s obzirom da Hrvatski sabor normalno i redovito zasjeda kao i da su tržnice svakodnevno otvorene, iskreno smo se nadali da će vjerska okupljanja u ovo sveto uskrsno vrijeme uz primjenu razumnih mjera opreza, dopustiti se u skladu posljednjih ublaženih izmjena i dopuna gore navedene Odluke.

Preporučujemo i dalje bolesnima, od bilo koje bolesti i onima koji sumnjaju da su možda bolesni, da se nastave samostalno moliti kako bi se ponašali odgovorno prema sebi i ostalima.

Sretan i blagoslovljeni Uskrs želi svima hrvatski arhiepiskop †Aleksandar”, stoji u priopćenju Hrvatske pravoslavne crkve.

Dnevno.hr

 

Novalja.coom