Lika nekretnine

Hoće li se mediji sada ispričati?

Objavljeno: 27.04.2020

Župnik Alojzije Asić iz Gradišta kod Županje, protiv kojega se prije tri godine vodila medijska hajka pod optužbama da je djetetu s posebnim potrebama odbio dati Prvu pričest, prekršajnim postupkom na sudu u Županji oslobođen je svih optužbi. Hoće li mediji koji su blatili župnika Asića prenijeti ovu informaciju i ispričati se za netočne informacije?

Kakvim su naslovima mediji blatili župnika Asića?

Vlč. Alojzije Asić oslobođen je optužbi, no većina medija nije prenijela tu informaciju.

U nastavku podsjećamo samo na neke naslove o župnika Asića koji su se pojavljivali u istim medijima koji sada nisu prenijeli informaciju o njegovom oslobađanju.

Naslovom „Župnik majci djeteta s Downovim sindromom: ‘Što će na oltaru? On ne zna ništa’“ o ovom je slučaju pisala Nova TV, a T-portal donio je naslov: “Svećenik ne da djeci s poteškoćama u razvoju na prvu pričest s ostalima“. Večernji list objavio je članak pod naslovom „Svećenik Asić koji nije htio pričestiti dječaka s Downovim sindromom i dalje radi“, ubrzo potom i članak pod naslovom “Hrvatska obranila dječaka Adama od svećenika, on najavio odlazak iz župe“, a na Indexu se našao naslov: „Pogledajte sramotnu propovijed zlog svećenika koji nije želio pričestiti Adama“… “Svećenik koji je odbio pričestiti dječaka izvrijeđao njegovu majku i župljane”, pisao je RTL koji ga spominje i kasnije optužujući ga za nešto drugo “Lopov u kolar košulji: kontroverzni svećenik otuđio kip Gospe u Gradištu”. To su samo neki od naslova na kojima su tih dana pojavljivali u medijima. Hoće li sada nastupiti isprika?

Župnik Alojzije Asić najprije je optuživan od strane nekih medija da je odbio dati prvu svetu pričest malenom Adamu, djetetu s Downovim sindromom, te da je tako diskriminirao dijete s posebnim potrebama. Premda su mediji vrlo brzo saznali da nije riječ o odbijanju da se djetetu udijeli sveti sakrament, već da je svećenik namjeravao da se maleni Adam s druge dvoje djece s posebnim potrebama pričesti uz prisustvo roditelja, medijski teror nije prestajao, navodi dr. sc. Vladimir Grebenar u tekstu kojeg smo djelomice prenijeli.

(…)

Narod.hr

 

Novalja.coom