Lika nekretnine

Prijetilo se našim dečkima noževima i pištoljima, a sin ‘milicajca’ je oštetio bistu Jeana-Michela Nicoliera

Objavljeno: 21.05.2020

Damir Markuš – Kutina poznati je dragovoljac Domovinskog rata koji je kao vojnik satnije HOS-a branio Vukovar do njegovog pada. Tri puta je bio ranjen u Domovinskom ratu koji je završio kao pripadnik 5. gardijske brigade. Poznati je borac za prava branitelja Vukovara, pravo nošenja i isticanja ratnog grba slavne postrojbe HOS-a, kao i cijele istine o Domovinskom ratu, koju se neke (para)političke, paraobavještajne i medijske skupine nastojale diskreditirati nakon smrti predsjednika Tuđmana.

Kao hrvatski branitelj sudjelovao je u obrani Vukovara te je napisao knjigu “HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca”. Ta knjiga je, zajedno s onom Damira Plavšića, poslužila kao temelj za glazbeno-scenski spektakl “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku”.

Ratni heroj Damir Markuš je omiljena osoba u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj. Na svom Facebooku se osvrnuo na hrvatskoj javnosti nepoznate događaje koji se događaju Hrvatima u Vukovaru, pa i “prijetnjama pištoljima i noževima” o čemu Markuš piše na svojoj Facebook objavi. To je povezao s nedavnim navijačkim obračunom BBB-a i navijača srpskih klubova iz Vukovara koji je dio medija na prvu htio prikazati kao napad na Srbe, ali Markuš tvrdi da je pozadina svega posve drugačija.

Pročitajte cijelu objavu o situaciji u Vukovaru i što se događalo nakon pogreba ratnog heroja Siniše Mataije Ramba, o čemu piše Markuš:

Upravo sada je počela dolazna radnja prvog ispitivanja ekipi koja se potukla u Vukovaru neki dan, nakon pogreba Siniše Mataije Ramba. Ajmo malo reći o tome više. Prvo, ekipa s kojom je bila tučnjava je jako dobro poznata u Vukovaru. Može se reći početnik, ne još četnik, koji je i prije prijetio našima preko navijačkih srpskih klubova čiji je i sam član. Nošenje noževa, pa prijetnja pištoljem na naše dečke u Vukovaru, to se podosta događalo, a ponešto od toga je i bilo u medijima. Tu mu je pomagao i otac, koji znamo gdje i danas radi, ''sigurnost i povjerenje'', a nekad bilo milicajac. Samo kod nas moguće. Sada ta ekipa, baš na dan pogreba Hrvatskog branitelja u centru grada, gdje su i prostorije BBB-a slučajno naišla? Moš' mislit. I došlo je do onoga što su i tražili, ili su htjeli nešto pa nisu očekivali da je i ekipa spremna na to bila.

Sjećate se kada je bista Jeana Michela Nicoliera u Vukovaru crvenom bojom prelivena? Kasnije se saznalo, ne sjećam se koliko je i je li bilo to u medijima, ali saznalo se, da je to bio sin bivšeg milicajca koji je sada u hrvatskoj policiji. Nikad se nije saznalo da li je i kako je kažnjen za to. Pofarbano mjesto je bilo na onom dijelu glave gdje su svjedoci rekli da je Jean ubijen metkom u glavu, na tom dijelu. Jel mu to tata rekao?

Sada je hajka na dečke koji su bili prisiljeni braniti svoj grad i Hrvatsku, krivi način, ne znam, prosudite sami, ali se stavite malo u grad Vukovar gdje, da, šeću zlikovci koji su ubijali, silovali, palili, a neki rade u ''sigurnosti i povjerenju''. Samo kod nas moguće. Hrvatska policija čuva, zamislite, čuva četnički spomenik (više njih) u Borovu selu, istog onog koji je ubijao Hrvatske policajce 2. 5. u Borovom Selu. A takvih po Hrvatskoj spomenika ima puno. Samo kod nas moguće. Neki dan u jednom kvartu u Zagrebu je bila stavljena između ostalih i zastava HOS-a, dečki igrali nogomet. Došla policija i 15-tak interventnih policajaca? Popisali ih, a zastava je prije toga dala petama vjetra, nisu je stigli uzet. Samo kod nas moguće.

Digla se kuka i motika srpske nejači, one iste koja je palila i žarila Vukovarom i Hrvatskom, a što mi radimo? Gdje su naši političari? Surađuju s njima. Samo kod nas moguće.

Da najavim, neće to baš sve skupa samo tako proći, bit će odgovora, organiziranih, pa ćemo vidjeti što će i kako biti, tko je s kim. Ili reći kao ono smeće, ''mi ili oni''. Po Dalmaciji niču murali s grbom HOS-a između ostalih, i to je na meti, i to je kao nedopušteno. Po kojem zakonu? Uredno je naše znakovlje i zastave registrirano u državnoj upravi, u zakonu smo o pravima Hrvatskih branitelja, član smo svjetske veteranske asocijacije itd, itd. 151 do sada masovna grobnica u Hrvatskoj, koliko je ono četnika u zatvoru? Velepromet, masovno stratište a dio egzekutora ŽIVI na našim prostorima. Sve se to zna, i? I toliko bitnih i gorućih problema, ali ne, smeta znakovlje HOS-a, to je prioritet.

Tko krši zakon? Po čijem diktatu? Naravno, baš to što zabranjujete, nezakonito, će vam biti vraćeno i te kako. Kome je to u interesu? Ne znam, samo znam da ste nas uspjeli ''mobilizirati''. Ako spavate mirno, nemojte, nemate razloga.

Narod.hr

 

Novalja.coom