Lika nekretnine

Dva kaznena, dvije prometne i jedna minskoeksplozivna sredstva

Objavljeno: 04.06.2020

GOSPIĆ - U protekla 24 sata (3./4. lipnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, dvije prometne nesreće i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad 37-godišnjim Gospićaninom zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu i krađu u pokušaju, te nad 31-godišnjim Gospićaninom zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu. Obojica se sumnjiče da su od 22. do 24. svibnja ove godine u Gospiću provalili u obiteljsku kuću i garažu u vlasništvu 68-godišnjaka, iz kojih nisu ništa ukrali, dok se 37-godišnjak sumnjiči i da je 6. svibnja ove godine iz jednog supermarketa u Gospiću pokušao ukrasti sedam boca crvenog vina. Nadležnomu državnom odvjetništvu biti će dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

Od 17. listopada 2019. godine do 2. lipnja 2020. godine u Vrhovinama je nepoznati počinitelj provalio u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje iz koje je ukrao televizor, frižider i mašinu za pranje rublja.

Noću 1./2. lipnja ove godine u Udbini je nepoznati počinitelj razbio stakla i vrata na obiteljskoj kući u vlasništvu 63-godišnjaka.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Jučer je građanin na livadi u Birovači, općina Donji Lapac, pronašao minobacačku minu call. 82 mm u vidno oštećenom stanju, te ju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske uz poduzimanje svih mjera opreza, uništio na mjestu pronalaska.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom