Lika nekretnine

Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja

Objavljeno: 06.06.2020

OTOČAC – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je početkom lipnja ove godine Natječaj za provedbu podmjere 3.2. „Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja koje provode skupine proizvođača na unutarnjem tržištu“ – provedba tipa operacije 3.2.1 „Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja“.

Ovime se kani sufinancirati troškove za provođenje aktivnosti predviđenih Planom informiranja i promoviranja, a radi poboljšanja svijesti potrošača o postojanju i specifikaciji proizvoda proizvedenih u okviru sustava zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te sustava zajamčeno tradicionalnog specijaliteta, kao i u sustavu ekološke proizvodnje.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 9.480.000 kuna, a intenzitet potpore je 70 posto od ukupno prihvatljivih troškova. Potpora se odobrava na razdoblje do četiri godine, odnosno najduže do 2023. godine u maksimalnom iznosu do 100.000 eura, odnosno maksimalno do 30.000 eura godišnje u protuvrijednosti u kunama.

Rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 6. srpnja do 31. kolovoza ove godine.

M.K.

 

 

Novalja.coom