Lika nekretnine

Eppur si muove

Objavljeno: 11.06.2020

UDBINA – Eppur si muove, sve se lagano vraća na svoje. Jenjala korona, a živnuo narod. Osobito vjerni narod. I ponovo počeo dolaziti Crkvu hrvatskih mučenika na Udbini. Odasvud.

Tu su mladi hodočasnici iz župe BDM - Kraljice apostola na misi, katehezi i roštiljadi u župnom vrtu, zatim biciklistice, potom pravi pravcati hodočasnici koji su pješačili od Biskupije kod Knina do svetišta u spomen na 7. lipnja, kada se tradicionalno obilježava povijesni događaj iz 879. godine kada je papa Ivan VIII. uputio hrvatskome knezu Branimiru pismo kojim ga izvještava da je u Rimu blagoslovio njega i cijeli hrvatski narod, te priznajući mu "zemaljsku vlast nad cijelom Hrvatskom". U to doba bilo je to najviše međunarodno priznanje čime je, u današnjem smislu, Hrvatska priznata kao suverena država.
Ove godine ovo je hodočašće zdravstvenim preporukama desetkovano, tako da je hodočastilo samo 10-ak hodočasnika. Oni su stigli u subotu oko 18 sati kada je započelo i cijelonoćno bdijenje pred Presvetim na nakanu za Domovinu.

A na Tijelovo, svečanu svetu misu s euharistijskom procesijom u 10 sati prevodio je generalni vikar biskupije mons. Marinko Miličević.

CHM/M.K.

 

Novalja.coom