Lika nekretnine

Natječaj za neproduktivna ulaganja s očuvanjem okoliša

Objavljeno: 27.06.2020

OTOČAC  – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je ovih dana prvi Natječaj iz Europskoga poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za provedbu za provedbu za provedbu Podmjere 4.4. „Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena“ – provedba tipa operacije 4.4.1 „Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša“.

Svrha Natječaja je dodjela sredstava za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena, a prihvatljivi su sljedeći korisnici poljoprivredna gospodarstva upisana u upisnik poljoprivrednika; javne ustanove i tijela, uključujući javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima ili drugim zaštićenim dijelovima prirode te udruge koje se bave zaštitom i promicanjem kulturnih vrijednosti, zaštite okoliša i prirode.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po natječaju je 50 milijuna kuna, a intenzitet javne potpore iznosi 100 posto.

Najniža visina javne potpore po projektu je 400 eura, dok najviša visina javne potpore po projektu iznosi do 150.000 eura.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 27. srpnja do 30. listopada ove godine.

M.K.

 

Novalja.coom