Lika nekretnine

Izvještajna skupština IPA Ličko-senjske

Objavljeno: 27.06.2020

LIČKI OSIK – Jučer, u 17,00 sati održana je redovna izvještajna Skupština Regionalnog kluba IPA Ličko-senjska ( International police association), u prostorijama Pastoralnog  centra u Ličkom Osiku. Samoj Skupštini nazočio je i predsjednik IPA Hrvatske Sekcije Miljenko Vidak sa suradnicima.

U pozdravnom govoru predsjednik RK IPA Ličko-senjske Tomo Bukovac-Butina zahvalio se svima na velikom odazivu, iako se kontaktirao županijski epidemiolog koji  je dao upute kao i na koji način organizirati Skupštinu, uz dezificijens  ( oni bolesni od kroničnih bolesti i maske) i popis svih koji su bili na skupštini.

Butina je u svom iscrpnom izlaganju osvrnuo se na jednogodišnji rad od prošle izvještajne Skupštine do danas. Nabrojio je sve aktivnosti koje je RK IPA provodio, je se zahvalio svima koji su na bilo koji način pridonijeli radu i boljitku IPA-e.

Potpredsjednik Ivan Bižanović govorio je o aktivnostima na području marketinga, promidžbe i druženja, velikog broja posjetitelja članova IPA-e iz svih krajeva svijeta i RH, te posjetama NP Plitvička Jezera i Parku prirode Velebit. Zahvalio se novom načelniku PU Ličko-senjske Zoranu Zduniću i njegovom zamjeniku Stjepanu Sabliću na srdačnom i prijateljskom prijemu koji su upriličili za delegaciju IPA RK Ličko-senjske. Istaknuo je važnost povezivanja kroz web stranicu RK IPA-e i Facebook stranicu RK IPA Ličko-senjska, te kazao kako veliki broj članova iz našeg Kluba koji je strukovna organizacija aktivnih i umirovljenik policajaca i službenika, te pravosudnih policajaca i službenika , te se zahvalio sve većem broju pripadnika Specijalne policije koji se učlanjuju u naš RK IPA Ličko-senjsku.

Predsjednik IPA Sekcije Hrvatske Miljenko Vidak  govorio je o 64.IPA Svjetskom kongresu 2019.godine u Dubrovniku koji je održan u listopadu mjesecu, a na kojem je učestvovalo 312 policajaca iz 67 zemalja svijeta., a koji Kongres je bio i izborni i izabrani novi članovi i tijela IPA . Pohvalio je rad i zalaganje IPA Ličko-senjske , iskazao zahvalnost za doprinos u svemu što su članovi napravili a posebno je pohvalio Roberta Katalinića iz Senja koji se služi s više stranih jezika bio glavni prevoditelje i vrhunski odradio posao s Ministarstvom vanjskih poslova radi viza policajcima koji su dolazili u RH. Predsjednik Vidak iskazo je priznanje RK IPA Ličko-senjska za uspješnu organizaciju i razmjenu mladeži i za Svjetski kongres te je uručio priznanja Tomi Bukovcu-Butini , Robertu Kataliniću, Eugeniji Grove Šupraga i Ivanu Bižanoviću.

Sve prisutne pozdravio je i duhovnik Udruge – RK preč.Mario Vazgeč te kazao kako nas na prijateljstvo poziva i Isus, gajimo ga u našem klubu i u svim klubovima i udrugama, kroz to prijateljstvo koje gajimo ujedno i služimo drugima, a naša kratica i jest „Servo per amikeco“ Služimo kroz prijateljstvo.

Prisutne je pozdravio i fra Ante Kukavica zamjenik poglavara u Samostanu u Karlobagu, te kazao kako se danas ljudi dijele, to izaziva sporove i napetosti. Isus je ustanovio Crkvu a ona je zajednica, želim vam svima napredak bez interesa i koristi – kazao je fra Ante.

Prisutne je pozdravio i Luka Matanić, redarstvenik i ratni zapovjednik 71.bojne Vojne policije, te kazao kako je uloga policije  u Domovinskom ratu 1990 i 1991 godine bila temelj obrane i Gospića i RH. Budimo zajedno i ne dopustimo drugima da nam pišu povijest, nemojmo se dijeliti i omalovažavati nikoga iz pričuvne, temeljne, specijalne policije.

Uslijedila je podjela darova tako su suvenir Ličku kuću dobrili predsjednik Miljenko Vidak i glavna blagajnica IPA Hrvatske Sekcije Marina Francetić.

Na kraju Skupštine izaslanstvo IPA Hrvatske Sekcije i IPA RK Ličko-senjska zapalili su svijeću na posljednjem počivalištu bivšem načelniku PU ličko-senjske Josipu Biljanu i odalo počast za sva dobročinstva koje je za svoje službe u Gospiću bio na pomoći članovima IPA-e.

Skupština je završila obilnim domjenkom.

I.B.

Novalja.coom