Lika nekretnine

Raspad koalicije u Vijeću Grada Gospića: Iz HDZ-ovog Kluba otišlo petero članova

Objavljeno: 03.07.2020

Petero vijećnika gospićkoga Gradskog vijeća izašlo je u četvrtak iz Kluba vijećnika HDZ-HSS-HSP AS i nezavisne liste uz obrazloženje da od danas djeluju kao Klub nezavisnih vijećnika i HSS-a iako je dvoje od tih vijećnika i dalje u članstvu HDZ-a.

Članovi koji su istupili kažu kako predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević (HDZ) od danas više nema njihovu “bezuvjetnu podršku”. Inače gradonačelnik Karlo Starčević (HSP) dosad je bio u kohabitaciji s vladajućom koalicijom uz HDZ, a njegovih je šest vijećnika bilo u oporbi.

“Unatoč našim nastojanjima prema povjereniku HDZ – a Ivici Radoševiću i predsjedniku Gradskog vijeća kako bi se Klub HDZ – a, HSS-a, HSP AS i nezavisne liste sastajao dva, tri dana prije svake sjednice Gradskog vijeća da analizira sve točke dnevnog reda kako bi argumentirano mogli glasovati, naša nastojanja nisu prihvaćena”, prenosi lika-online  priopćenje koje potpisuju Ivan Bronzović, Jadranka Pejnović, Vlatka Devčić-Stilinović, Marijan Brkljačić i Zdravko Župan (HSS).

Kako se i danas kao i nebrojeno puta do sada ponovila ista situacija, a tiče se vrlo bitnih točaka dnevnog reda (nova imenovanja, dodatna zaduženja….) povjerenik HDZ – a Ivica Radošević ponovno nije smatrao potrebnim sazvati Klub kako bi mogli zauzeti stav oko točaka dnevnog reda, a koje se tiču daljnjeg zaduženja i financijskih opterećenja Grada Gospića.”

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Gospića nema više bezuvjetnu podršku

“Nezadovoljni višegodišnjom situacijom i ne funkcioniranjem kluba HDZ-a i koalicijskih partnera odlučili smo istupiti iz istoga. Od danas djelujemo kao posebni Klub nezavisnih vijećnika i HSS- a te napominjemo da predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević više nema našu bezuvjetnu podršku.

Još jednom napominjemo da je nefunkcioniranje kluba rezultiralo zapravo izostajanjem političkih stavova, nemogućnosti argumentirane rasprave kao bitni instrumenti političke borbe koja ima za cilj unapređenje kvalitete života i razvoja našeg grada te je to razlog našeg izlaska iz Kluba HDZ –a i koalicijskih partnera. Na kraju napominjemo da smo spremni kao novi Klub nezavisnih vijećnika i HSS – a poduprijeti na Gradskom vijeću sve dobre projekte koji su u interesu građana ovog grada.”

Narod.hr

 

Novalja.coom