Lika nekretnine

Ima svega, teško i nabrojati

Objavljeno: 06.07.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (3. – 6. srpnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet kaznenih djela, 17 prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Od studenog 2019. godine do 4. srpnja 2020. godine u Vrebcu je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao odjeću, posteljinu i pribor za jelo u vlasništvu 57-godišnjeg Vrepčanina.  

Od 29. lipnja do 3. srpnja u Gospiću je nepoznati počinitelj ukrao iz obiteljske kuće novčanik s novcem i osobnim dokumentima 65-godišnjaka i torbicu s novcem i dokumentima 64-godišnjakinje.

Noću 2./3. srpnja u Korenici je nepoznati počinitelj provalio u podrum stambene zgrade iz koje je ukrao bicikl i bakrene cijevi za grijanje u vlasništvu 54-godišnjeg Koreničanina, a u mjestu Škuncini Stani je nepoznati počinitelj iz otključane vile ukrao novčanik s novcem u vlasništvu 49-godišnjeg Talijana.

Jučer je u Gospiću nepoznati počinitelj iz garaže jedne automehaničarske radionice ukrao novac.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnim odvjetništvima.

Dvije prometne nesreće su s poginulim osobama, a dogodile su se :

  • u subotu u mjestu Seline kada je 33-godišnji Zagrepčanin osobnim automobilom udario u motocikl kojim je upravljao 40-godišnji Mađar. Vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja, dok je 41-godišnja putnica na motociklu teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u KBC Sušak. Vozač osobnog automobila je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega je nadležnomu državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.
  • jučer u 8.05 sati na cesti u predjelu Kiaca, kada je 27-godišnji Zadranin upravljao motociklom pao i udario u odbojnu ogradu. Uslijed zadobivenih ozljeda on je preminuo u Općoj bolnici u Zadru.

Četiri prometne nesreće su s teško ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

  • u subotu u 22.20 sati u mjestu Novoselo Bilajsko, kada je 43-godišnji Gospićanin upravljao pod utjecajem alkohola (1,56 g/kg) osobnim automobilom te prilikom pretjecanja udario u 42-godišnjeg vozača električnog romobila, nakon čega se vozač osobnog automobila udaljuje s mjesta prometne nesreće a da nije pružio pomoć vozaču romobila koji je u prometnoj nesreći teško ozlijeđen.
  • u nedjelju u 11.50 sati u mjestu Ličko Petrovo Selo, kada je 30-godišnji Ivančanin upravljao motociklom i pao na kolnik. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Karlovcu.
  • u nedjelju u 14.20 sati na cesti u predjelu Takalice, kada je 44-godišnjak iz Bregane upravljao motociklom pao na kolnik. Teško je ozlijeđen, a ozljede su mu okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću.
  • u nedjelju u 20 sati u Sincu kada je 19-godišni Sinčaranin upravljao pod utjecajem alkohola (1,11 g/kg) traktorom i prilikom pretjecanja zaustavljenog traktora mu s desne strane istrčava dijete (2010. godište) kojeg udara traktorom i prelazi traktorom. Dijete je teško ozlijeđeno i zadržano na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (6), Novalje (2), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je 61 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Krivom Putu kod 39-godišnjeg Ražančanina (2.23 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Gospića i Novalje. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.  

PU ličko-senjska  

 

Novalja.coom