Lika nekretnine

Info dan povodom predstavljanja EU programa „ERASMUS za poduzetnike početnike“

Objavljeno: 07.07.2020

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora predstavit će program ERASMUS za poduzetnike početnike  u ponedjeljak 13. srpnja, u 11  sati  putem digitalne platforme Microsoft teamsa.

Program će predstaviti stručnjaci iz Odjela za poduzetništvo Sektora za industriju HGK, Gojko Jelavić voditelj odjela Poduzetništva i Ivan Jurić viši stručni suradnik u Odjelu za  poduzetništvo.

Erasmus za poduzetnike početnike pogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju mikro, malim i srednjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke. Domaćinu se pružaju novi pogledi na vlastitu tvrtku, a i prilika da surađuje s inozemnim partnerima i uči o novim tržištima.

HGK osigurava financijsku potporu novim poduzetnicima koja pokriva troškove putovanja i boravka tokom razmjene. Poduzetnik početnik i HGK potpisuju ugovor koji definira visinu potpore tokom boravka, te načine plaćanja (npr. djelomična isplata na početku boravka, mjesečna isplata, itd.). Financijska potpora se obračunava mjesečno, a odražava ukupni životni trošak u zemlji boravka – priopćavaju iz Hrvatske gospodarske komore.

M.K.

 

Novalja.coom