Lika nekretnine

Produženje roka primarnima poljoprivrednim proizvođačima za prihvaćanje Odluka u AGRONET-u

Objavljeno: 10.07.2020

OTOČAC - Donošenjem Pravilnika o izmjenama pravilnika o provedbi programa potpore primarnima poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini, svim korisnicima koji ispunjavaju uvjete produžen je rok za potvrdu Odluke o svim prihvatljivim korisnicima u Agronetu. To je osnova da mogu ostvariti prava na potpore. Ako se pojedini korisnik ne očituje od 10. do 20. srpnja ove godine, smatrat će se kako nije prihvatio prava i obveze navedene u Odluci te mu potpora ne će biti isplaćena, a daljnjeg produživanja roka za prihvaćanje Odluka ne će biti.

Korisnici koji su u prvotnom roku prihvatili prava i obaveze ne trebaju se ponovo očitovati. Svatko zainteresiran možete pogledati na APPRRR-u. 

 Također, ovim putem se pozivaju proizvođači sjemena, loznih cijepova i voćnih sadnica da se putem AGRONET-a očituju o prihvaćanju prava i obveza iz Odluke o svim prihvatljivim korisnicima za  Mjeru 4. POTPORA ZA PROIZVODNJU POLJOPRIVREDNOG REPRODUKCIJSKOG MATERIJALA u navedenom roku. 

Programom potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini, vrijednim 53 milijuna kuna, cilj je održati zaposlenost te postojeću razinu proizvodnje na malim poljoprivrednim gospodarstvima u sektoru voća i povrća, cvijeća, sektoru sjemena, kao i proizvodnje biljnog reprodukcijskog materijala te u stočarskim podsektorima govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva, kozarstva i peradarstva, a zbog osiguravanja kontinuirane opskrbe stanovništva hranom i potpore primarnim proizvođačima uslijed usporavanja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa – obavještavaju iz Ministarstva poljoprivrede.

M.K.

 

Novalja.coom