Lika nekretnine

Čuvajte ruksake od zle ruke

Objavljeno: 13.07.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (10. – 13. srpnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, sedam prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i pet nedozvoljenih glisiranja.

Evidentirana kaznena djela dogodila su se na području Nacionalnog parka u petak, 10. srpnja, kada je nepoznati počinitelj ukrao ruksak s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 57-godišnjeg Nijemca, te u subotu, 11. srpnja, kada je nepoznati počinitelj iz osobnog automobila ukrao ruksak s mobitelima i laptopom u vlasništvu 45-godišnjeg Nijemca. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića. U njima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 113 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Zalužnici, kod 48-godišnjeg Vrhovljanina (2.22 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 238 km/h izmjerena je u petak na autocesti između Gospića i Gornje Ploče, kada je 31-godišnji Zagrepčanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića, te svađom i vikom na području Novalje. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.    

Proteklog vikenda su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj na više lokacija oko otoka Raba i Krka u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 5 osoba, tri njemačka, austrijskog i talijanskog državljana. Zbog utvrđenih prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom