Lika nekretnine

Marijan Babić Maky ponovno ulovio pastrvu "kapitalca"

Objavljeno: 18.07.2020

OTOČAC - U rijeci Gacki ribič Marijan Babić- Maky ulivio je jučer kapitalni primjerak potočne pastrve. Babićev ulov težak je 9,200 kilograma, dugačka je 84 centimetra,  i kako pričaju ribiči  to je jedna od najvećih legalno ulovljenih potočnih pastrva na rijeci Gacki. Babić je do trofeja o kakvome sanjaju svi sportski ribiči došao na kanalu rijeke Gacke, spinerskim štapom na varalicu meps. Bitka s ribom trajala je oko 10-tak minuta.

- Kada sam je umorio i uspio dovesti do obale, među kamenje, ušao sam u vodu i izbacio je rukama na suho - priča svoj doživljaj 24-godišnjak koji je odrastao na Gacki a sada živi u gradu Otočcu, a sportski je ribič posljednjih 12-ak godina. Babić dodaje da iako fizički iscrpljen od uzbuđenja, da mu je ovo riba života, kako reče Marijan "grdosija" od ribe. Marijan je poznat po ulovu riba kapitalaca nije ovo njegov prvi ulov on ih do sada već ima 10-tak od 8 kk na dalje.

Dok se ulovljena pastrva još bacala na obali sretni i spretni ribič nije razmišljao o prodaji iste nego je odlučio da ovaj primjerak potočne pastrve bit će prepariran i u okviru turističke ponude izlagat će se diljem Europe. 

Svih boja, bistra i čista, zauvjek Gacka blista ista !

I.B. 

Novalja.coom