Lika nekretnine

U tijeku kontrola poljprivrednika koji primaju razne potpore

Objavljeno: 20.07.2020

OTOČAC - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava sve korisnike izravnih potpora kako je s 1. srpnjem započela kampanju kontrola na terenu prihvatljivosti jedinstvenih zahtjeva za potporu za 2020. godinu na kontrolnim uzorcima gospodarstava.

Svako poljoprivredno gospodarstvo nakon podnošenja jedinstvenog zahtjeva može u bilo kojem trenutku tijekom godine biti predmetom kontrole na terenu, koju provodi osoba (kontrolor) ovlaštena od Agencije za plaćanja ili može biti predmetom kontrole daljinskim istraživanjem, koja se provodi interpretacijom satelitskih i zračnih snimaka.

U slučaju utvrđenih nesukladnosti tijekom kontrole na terenu ili temeljem zaprimljenih zapisnika ili rješenja Državnog inspektorata o provedenom inspekcijskom nadzoru, koje Agencija za plaćanja koristi kao pravovaljane izvještaje o kontroli na terenu nad korisnicima, izvještaji o kontroli uz popratni dopis korisnicima će biti dostavljeni isključivo elektronički, putem interneta, na zaštićenoj mrežnoj aplikaciji AGRONET, vidljivi u kartici „KNT“.

U skladu s uvedenim novitetima, izvještaje o kontroli na terenu s utvrđenim nesukladnostima Agencija za plaćanja korisnicima više ne će slati redovnom poštom na adresu sjedišta gospodarstva, stoga korisnicima skreće pozornost da redovito provjeravaju obavijesti koje im stižu na korisničke račune mrežne aplikacije AGRONET – stoji u priopćenju APPRRR-a.

M.K.

 

Novalja.coom