Lika nekretnine

Kazneno djelo lažne uzbune telefonom

Objavljeno: 20.07.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (17. – 20. srpnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, devet prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim Podumljaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo lažne uzbune. Sumnjiči se da je 17. srpnja ove godine više puta nazivao policiju i lažno iskazivao potrebu za izlaskom policijskih službenika. Protiv njega će biti dostavljena kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Noću 16./17. srpnja na neutvrđenom mjestu je nepoznati počinitelj teško ozlijedio 30-godišnjeg Pakistanca koji je zatečen u Donjem Kosinju. On je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, te se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Od 12. do 19. srpnja u crkvi u mjestu Kustići nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u sakralni ormarić i tom ga prilikom oštetio.

Noću 18./19. srpnja u Caski je nepoznati počinitelj iz otključanog apartmana ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem u vlasništvu 59-godišnje Zagrepčanke.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnim odvjetništvima.

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se u petak, 17. srpnja u 19.25 sati u Lukovom Šugarju, kada je 67-godišnji Slovenac upravljajući motociklom pao na kolnik. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Tri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Karlobaga. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (1), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 83 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Prozoru kod 21-godišnjeg Prozoranina (1.47 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe, te svađom i vikom na području Novalje, a držanjem životinja bez nadzora na području Korenice. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom