Lika nekretnine

Što to slave Milorad Pupovac i SNV?

Objavljeno: 27.07.2020

(…)

Oni danas slave ubijanje župnika Waldemara Maximiliana Nestora i hodočasnika, slave ubijanje 37 Hrvata obitelji Ivezić (2. kolovoza 1941.) koje su četnici pobili. Imena žrtava objavljena su u knjizi Josipa Pavičića »DossierBoričevac”, Zagreb 2012. Žrtve su bačene u jamu na Dabinu vrhu, otvor jame bio je 80 x 60 cm. Da bi se istina prikrila otvor jame je 1966. godine bio zazidan. Žrtve takozvanog antifašističkog ustanka su ekshumirane 2014. (19 osoba, gdje su ostaci drugih nije poznato), DNK analizom je dokazano da se radi o Ivezićima pa nema nikakvih dvojbi o počinjenom zločinu. Posmrtni ostatci 24. člana obitelji Ivezić pokopani su 2017. godine. 

U Srbu se danas (27. srpnja 2020.) slavi ubojstvo župnika Jurja Gospodnetića kojega su nabili na kolac i pekli pred očima njegove majke. To su radili četnici i komunisti takozvani antifašisti. Komunističke vlasti su 1951. podigle spomenik u Srbu kojim se veliča četničko-komunističke zločine. Spomenik četničkom pokolju Hrvata je bio teško oštećen za vrijeme Domovinskog rata. Obnovio ga je izdajnik Ivo Sanader. Za obnovu je dao 3,2 milijuna kuna hrvatskih poreznih obveznika! I tako je Ivo Sanader rehabilitirao četništvo u Hrvatskoj, a njegovi nasljednici na funkciji su nastavili tu praksu. To je za vladu Andreja Plenkovića civilizirano, europski i kršćanski pa je ove godine izdvojeno 100.000 kuna za obilježavanje četničkih zločina u Srbu i šire.

Da je Hrvatska pravna država zločin nad Hrvatima ne bi se slavio kao Dan ustanka naroda Hrvatske. Nažalost, ne živimo u pravnoj državi već u neokomunističkoj državi koja ne priznaje hrvatske žrtve.

Umjesto da su komunističko-četnički zločinci procesuirani, kažnjeni, oni i danas (njihovi) potomci slave zločine nad nevinim Hrvatima s potporom Vlade. Ubijeno je više od 430 osoba tijekom ustanka u Srbu i okolnim područjima.

(…)

Croativ.net

 

Novalja.coom