Lika nekretnine

Mnogo prometnih nesreća, mnogo

Objavljeno: 27.07.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (24. – 27. srpnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, 19 prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim Zagrepčaninom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe, teške krađe, krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja. Sumnjiči se da je od 19. siječnja 2018. do 13. rujna 2019. godine u šumskom predjelu mjesta Kik, općina Lovinac i mjesta Drenovac Radučki, grad Gospić, posjekao ukupno  2.236 m³ hrasta cera koja je potom preprodao, a za koje je kod podnošenja zahtjeva za oznaku stabala i zahtjeva za izdavanje popratnica za sječu i odvoženje stabala priložio krivotvorene punomoći. Protiv njega će biti dostavljena kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se u petak, 24. srpnja u 13 sati  u mjestu Lukovo Šugarje, kada je 62-godišnji Švicarac upravljao motociklom sletio s ceste i udario kacigom u prometni znak. Od zadobivenih ozljeda, vozač motocikla preminuo je na mjestu događaja.

Dvije prometne nesreće su s teško ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

  • u petak u 20.30 sati u mjestu Čoviću kada je 24-godišnja Otočanka osobnim automobilom gospićke udarila u bicikl kojim je upravljalo dijete (2009), koje je tom prilikom teško ozlijeđeno;
  • u subotu u 19.14 sati u mjestu Podoštra, grad Gospić, kada je 24-godišnji Gospićanin upravljao osobnim automobilom udario u rasvjetni stup. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka, dok su 22-godišnji i 24-godišnji putnici lakše ozlijeđeni.

Pet prometnih nesreća je s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca, Senja i Novalje. U njima je pet osoba lakše ozlijeđeno. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Otočca (4), Korenice (1), Senja (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 108 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu, kod 54-godišnjeg Otočanina (1.82 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 220 km/h izmjerena je jučer na autocesti kada je 43-godišnji Čeh upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Senja, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

PU ličko-senjska   

 

Novalja.coom