Lika nekretnine

Mesićeva i Pupovčeva rakijica u Srbu koštala hrvatsku državu 100.000 kuna

Objavljeno: 28.07.2020

Klub zastupnika Domovinskog pokreta zatražio je u ponedjeljak od Vlade detaljan izvještaj o potrošenih 100.000 kuna iz državnog proračuna na skup u Srbu za koji tvrdi da slavi "genocidni pokolj nad Hrvatima u Boričevcu i u okolnim mjestima".

"U vremenu kada se državni proračun teško puni, kada velike za sustav relevantne tvrtke smanjuju plaće svojim zaposlenicima, kada ljudi dobivaju otkaze, kad ne znamo gdje će se zaustaviti pad standarda, hrvatska Vlada financira skup kojim slavi genocidni pokolj nad Hrvatima u Boričevcu i u okolnim mjestima i to sa 100.000 kuna", kazala je zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Kaže nedopustivo je održavanje takve proslave, da se slavi pokolj nad vlastitim narodom. "To je odvratno i šizofreno", rekla je Vidović Krišto podsjetivši na ubijenu obitelj Ivezić, te 24 djece, žena, staraca i ostalih.

Zatražila izvještaj od Plenkovića i Marića

Tu proslavu hrvatska je Vlada financirala sa 100.000 kuna poreznih obveznika, dodala je te zatražila od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra financija Zdravka Marića precizan izvještaj na što se točno potrošio taj novac u Srbu.

"Vlada odgovara Saboru, tražimo detaljnu specifikaciju troškova na što se jučer potrošila svaka lipa od izdvojenih 100.000 iz hrvatskog državnog proračuna", rekla je Vidović Krišto.

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan podsjetio je da je u Boričevcu cijelo selo ubijeno ili spaljeno, te da su sve zemljišne knjige uništene te da se do danas nije uspjela napraviti rekonstrukcija tih knjiga.

Direktno.hr

 

Novalja.coom