Lika nekretnine

Opasni Titin otpad Riječani uvalili Zadranima

Objavljeno: 29.07.2020

Danima u Zadru prašinu podiže azbest. Naime, čak 78 tona otpada s Titina “Galeba”, broda koji je zaštićeno kulturno dobro, pohranjeno je u Zadru. A građani se pitaju – je li u njihovom susjedstvu tempirana ekološka bomba? Samo za Dnevnik NOVE TV vrata skladišta otvorila je tvrtka koja ga zbrinjava.

Azbest s Titina “Galeba” u dvorištu je Zadrana. Točnije, iza vrata tvrtke. Vijest je to koja je poput bombe, posljednjih dana, odjeknula Zadrom!

“Zabrinut sam za svoje dijete, za svoju obitelj, tražim odgovore, odgovor dobiti ne možemo”, poručuje gradski vijećnik i stanovnik Sinjoretova Mate Lukić.

(…)

Reagirao je i Grad koji odgovore inspekcije još čeka. Robertino Dujela, pročelnik Komunalnog vijeća Grada Zadra kaže da još čekaju odgovore. “Inzistirat ćemo na točnom i brzom odgovoru tko, što, gdje, kako i dokad”, dodaje Dujela.

(…)

Mještani najavili prosvjed u subotu

Pa nije čudno da Zadrani pušu i na hladno. Mještani zadarskog Sinjoretova za subotu najavljuju i mirni prosvjed.

Tome Stanić iz Inicijative Sinjoretovo kaže da će se prosvjed održati u subotu s početkom u 9 sati. “Mi taj opasni otpad ne želimo u našem dvorištu. Ovaj slučaj nam je otvorio oči, ja ne znam tko je dozvolio da taj opasni otpad završi u našem gradu”, kazao je Stanić.

“Bojimo se bolesti. Ovdje živi više od 4.000 stanovnika. Bojimo se oboljenja djece i nas. Mi dosad nismo uopće znali što su ovdje odlagali. Možda je do sada bilo i gorih otpada i bit će u budućnosti gorih otpada. Mi ne želimo da taj otpad ovdje posluje, ni na koji način”, dodao je Stanić i istaknuo da građani žele otpad što dalje iz njihova kvarta. Pozvao je cijeli Zadar da se osvijesti i da se krene dalje bez otpada i politike.

Priznajem.hr

(A što će poduzeti Otočani, Senjani, Rabljani, Karlobažani, Novaljci i Pažani glede opasnog otpada koji u tisućama tona treba biti dopreman u Perušić?)

Novalja.coom