Lika nekretnine

Za poticanje kulture i kreativnih industrija - 8,5 milijuna kuna

Objavljeno: 03.08.2020

OTOČAC - Ministarstvo kulture i medija je poduzetnicima u kulturnim i kreativnim industrijama osiguralo za 139 programa sredstva u ukupnom iznosu od 8.497.150 kuna.

Na javni poziv za poticanje aktivnosti i prilagodbu poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja okolnostima epidemije koronavirusa pristigle su ukupno 343 prijave.

Povećanjem od pola milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnji ukupni iznos dodijeljenih sredstava Ministarstvo je odgovorilo na povećani broj prijava i ukupno tražena sredstva te nastojalo u novonastalima okolnostima omogućiti poduzetnicima u kulturi daljnju proizvodnju i distribuciju, a publici povećati dostupnost i pristup kulturno-umjetničkim sadržajima.

Također, Ministarstvo je kroz ovogodišnju dodjelu bespovratne potpore nastojalo osnažiti i osigurati likvidnost poduzetnika u kulturi kako bi se ublažio negativan utjecaj novonastale situacije na njihovo poslovanje.

Pozivom su obuhvaćeni poduzetnici u područjima izvedbenih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske djelatnosti, vizualnih umjetnosti te audiovizualnih djelatnosti – priopćavaju iz Hrvatske gospodarske komore.

M.K.

 

Novalja.coom