Lika nekretnine

Tijekom vikenda svega obilja

Objavljeno: 04.08.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (31. srpnja do 3. kolovoza) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet kaznenih djela, 15 prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira te jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava. 

U petak, 31. srpnja u Novalji na rivi nepoznati počinitelj ukrao je čamac – gumenjak vlasništvo 57-godišnjeg Talijana. 

Noću 1./2. kolovoza nepoznati je počinitelj na parkiralištu u Senju kamenom oštetio osobno vozilo vlasništvo 54-godišnjeg Otočanina, pri čemu je pričinjena materijalna šteta koja se cijeni na 15.000 kuna.  

U subotu, 1. kolovoza je na području Nacionalnog parka Plitvička Jezera nepoznati počinitelj ukrao novčanike s novcem i osobnim dokumentima iz torbica vlasništvo 62-godišnjeg Talijana, 43-godišnjeg Ukrajinca te 42-godišnje Čehinje.

Nepoznati počinitelj je 1. i 2. kolovoza provalio je u osobna vozila na području Senja:

  • kod mjesta Planikovac, vlasništvo 53-godišnjeg Češha iz kojeg nije ništa ukrao;
  • kod mjesta Kalić, vlasništvo 46-godišnjakinje Otočanke, iz kojeg je ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se u petak, 31. kolovoza u 17,10 sati  u Lukovom Šugarju, općina Karlobag, kada je 40-godišnji Slovenac upravljao motociklom te pao na kolnik i udario u metalni nosivi stup zaštitne metalne ograde. Vozač je prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Korenice. U njoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Korenice (3), Novalje (2), Otočca (1), Donjeg Lapca (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 84 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 31. srpnja, u Otočcu, kod 58-godišnjeg Hrvata (1.53 g/kg).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića, Senja i Karlobaga. Protiv počinitelja biti će podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.   

U subotu, 1. kolovoza, postupajući po dojavi ronioca da je u moru u uvali Melnica, kod mjesta Jakišnica, grad Novalja, pronašao minsko-eksplozivna sredstva, na mjesto događaja izašli su ronioci Specijalne jedinice policije Split i policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske te iz mora izvadili dvije protubrodske mine i jedno eksplozivno punjenje zaostalo iz  II. svjetskog rata.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom