Lika nekretnine

Bogović predvodio slavlje Gospe Snježne u Krivom Putu

Objavljeno: 06.08.2020

KRIVI PUT - Blagdan Gospe Snježne svečano je u srijedu 5. kolovoza proslavljen po tradiciji u Krivom Putu ponad Senja kao blagdan nebeske zaštitnice te župe misom koju je predvodio umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović.

Misno slavlje počelo je procesijom s kipom Gospe Snježne od mjesnog groblja te nastavljeno u župnoj crkvi. Biskup Bogović podsjetio se trenutaka prije 54 godine kada je kao mladi svećenik prvi puta došao u tu župu, u crkvu bez krova. Vremenom se duboko povezao s mjestom i ljudima te je bio počašćen boravkom u Krivom Putu. U homiliji istaknuo je kako današnje slavlje kao državljana Republike Hrvatske ima tri glavna čimbenika: Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja. Jednom rečenicom to možemo izreći kao smisao obiteljskog slavlja: u proslavi narodne pobjede sa zahvalnošću se sjećamo naših branitelja.

Misu je biskup predvodio u suslavlju župnika Krivog Puta i Senja dr. Richarda Pavlića, senjskog dekana i župnika sv. Jurja preč. Silvija Milina, župnih vikara Nikole Prša i Marija Kralja i ovogodišnjeg mladomisnika Brune Lovakovića. Pjevanje je predvodio dio katedralnog zbora iz Senja pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Ivana Prpića Špike. I ove su se godine na blagdan Gospe Snježne okupili Krivopućani iz Hrvatske i inozemstva koji pokazuju vezanost za svoj rodni kraj i župu koja je početkom prošlog stoljeća imala više stanovnika od Senja.

Domaći župnik Pavlić zahvalio je brojnim župljanima koji su pomogli da se i ove godine dostojanstveno proslavi blagdan Gospe Snježne. Na misi su nazočili i senjski gradonačelnik Sanjin Rukavina, predsjednik gradskog vijeća Željko Tomljanović i dožupan Ličko-senjske županije Vice Nekić.

IKA/M.K.

 

Novalja.coom