Lika nekretnine

Produljenje roka za korištenje obrtnih sredstava

Objavljeno: 07.08.2020

OTOČAC – Ministarstvo poljoprivrede, APPRRR i HBOR potpisali su Dodatak Sporazumu o financiranju kojim se ujednačavaju ranije definirani rokovi neovisno o zatraženom iznosu sredstava potrebnih za neometano odvijanje proizvodnje i financiranje tekućeg poslovanja.

Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Hrvatska banka za obnovu razvitak potpisali su 4. kolovoza ove godine Dodatak Sporazumu o financiranju kojim se mijenja okvir provedbe ranije pokrenutog financijskog instrumenta“ Obrtna sredstva za ruralni razvoj“ čija provedba je povjerena HBOR-u.

Navedenim dodatkom se za financijski instrument „Obrtna sredstva za ruralni razvoj“ uvodi mogućnost korištenja dužeg roka korištenja odobrenih sredstava (6 mjeseci umjesto ranije definiranog roka korištenja od 3 mjeseca) kao i dužeg roka otplate kredita (5 godina uključujući mogući poček do 12 mjeseci neovisno o zatraženom iznosu kredita).

Ministarstvo poljoprivrede je, osluškujući potrebe potencijalnih krajnjih primatelja sredstava dostupnih putem financijskih instrumenata te koristeći sve dostupne mogućnosti i potencijale Programa ruralnog razvoja u ovom izazovnom razdoblju za sektore poljoprivrede, prerade i šumarstva, pristupilo ovoj izmjeni kako bi se omogućilo ujednačavanje postupanja za sve potencijalne krajnje primatelje u skladu s inicijativom financiranja obrtnih sredstava potrebnih za nesmetano odvijanje poslovnih aktivnosti svih prihvatljivih krajnjih primatelja čije je poslovanje pogođeno pojavom pandemije koronavirusa – obavještavaju iz Ministarstva poljoprivrede.

M.K.

 

Novalja.coom