Lika nekretnine

I konje ubijaju, zar ne?

Objavljeno: 31.08.2020

GOSPIĆ - Od 24. do 27. kolovoza. godine u Ličkom Ribniku, predio Prkos, nepoznati počinitelj je iz neutvrđenog vatrenog oružja ustrijelio konja u vlasništvu 37-godišnjega Gospićanina Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu

Evidentirano je devet prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u 1,40 sati u mjestu Gradina Korenička, kada je 37-godišnjak s područja Plitvičkih Jezera upravljao osobnim automobilom sletio s ceste i udario u stablo. Vozač je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (4), Korenice (3) i Gospića (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću, kod 62-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.53 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu. Najveća utvrđena brzina kretanja od 253 km/h izmjerena je u subotu na autocesti između odmorišta Zir i čvora Gospić kada je 48-godišnji Čeh upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca. 
Policijski službenici su u redovnoj kontroli prometa: 

  • u petak u Gospiću zatekli 17-godišnjeg Gospićanina kako upravlja neregistriranim i neosiguranim motociklom prije stjecanja prava na upravljanje; 
  • u subotu u Brinju zatekli 39-godišnjeg Jezerančanina kako prije stjecanja prava upravlja osobnim automobilom. 
  • Protiv njih će nadležnom sudu biti podneseni optužni prijedlozi.

Tijekom proteklog vikenda na autocesti A-1 evidentirana su dva požara na vozilima

Požari su evidentirani:

  • u petak oko 14.15 sati između čvora Otočac i čvora Perušić, uslijed tehničkog kvara na turbini izbio je požar na osobnom automobilu kojim je upravljao 49-godišnji Hrvat. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je automobil u  potpunosti izgorio. 
  • u nedjelju oko 15.35 sati kod čvora Perušić zbog kvara na elektroinstalacijama izbio je požar na osobnom automobilu kojim je upravljao 55-godišnji Hrvat. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a automobil je u potpunosti izgorio.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom