Lika nekretnine

Je li ovo uzor i našim Antifama?

Objavljeno: 04.09.2020

“Zabrinjavajuće je kad ljudi povezani s Antifom dolaze ovdje u Green Bay iz drugih gradova s ciljem počinjenja nasilnih radnji”, rekao je policijskoj postaji šef policije Andrew Smith.

Zloglasna nasilnička ljevičarska skupina Antifa je ime koje je skraćenica od riječi ‘antifašisti’, što je očito vrlo zlorabljen izričaj i u Hrvatskoj i u svijetu.

Vođa Antifa Matthew Banta (23) poznat kao ‘Commander Red’ (Crveni Zapovjednik) uhićen je noseći bacač plamena do skupa Black Lives Mattersa u Wisconsinu. Prilikom uhićenja “pao je u fetalni položaj i počeo plakati”, rekli su dužnosnici policije, prenosi Ny Post.

Banta je nosio naljepnice i zastavu nasilničke skupine Antifa, zajedno s dimnim bombama vojnog karaktera, raketama za vatromet i bacačem plamena. Zaustavljen nakon što je uočena „skupina bijelaca s cijelom hrpom raznih palica i kacigama” koji su se uputili prema BLM protestu u Green Bayu, napisala je policija u kaznenoj prijavi. Ostali su pobjegli kada ih je policajac blokirao svojim automobilom, ali Banta je zaustavljen i “pao u fetalni položaj te počeo plakati”, navodi se u policijskom izvješću. Žalio se da se policajac našao na njemu, što je policija demantirala.

U vrijeme uhićenja nasilni vođa Antifa, Matthew Banta, je već dao novčanu garanciju u iznosu od 10.000 američkih dolara, nakon što je optužen da je na jednom prosvjedu uperio u ljude napunjeni pištolj, kao i da je na prosvjedu ranije ovog mjeseca ugrizao i udario policajca, navodi se u izvješću.

Banta je jedan od 15 uhićenih osoba na subotnjem prosvjedu Black Lives Mattersa koji je u prerastao u nasilje, pa se smatra nezakonitim skupom, rekla je policija. “Paljenje zgrada, ozljeđivanje ljudi, pucanje, pljačka i vandalizam nije apsolutno nikakav oblik prosvjeda”, rekao je šef policije za Fox 11 i nastavio: “To je kriminalno ponašanje.”

Narod.hr

 

Novalja.coom