Lika nekretnine

Proslavljena Mala Gospa u Boričevcu

Objavljeno: 06.09.2020

BORIČEVAC – Jučer je svečano u Boričevcu, u župi Rođenja BDM proslavljena svetkovina nebeske zaštitnice župe koja se redovito slavi u subotu uoči samog blagdana.

Razlog tome je mogućnost okupljanja Boričevljana raseljenih diljem Hrvatske, kojih je ove godine zbog pandemije koronavirusa bilo manje, uz hodočasnike pristigle iz susjednih župa kao i Ogulina i Gospića. Svečanu misu predslavio je župnik Hreljina i Zlobina kod Rijeke Marko Šarić uz domaćeg župnika Dina Rupčića, dekana udbinskog Josipa Šimatovića, misionara iz Gane don Ivana Stojanovića te župnike susjednih župa, Korenice Mile Čančara, sužupnika Udbine Antu Luketića, Plitvica i Rakovice don Mate Kujundžića uz subrata Jozu Kajića kao i bogoslova Luku Mikića iz družbe Duha Svetoga iz Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Župnik Dino Rupčić na početku je pozdravio sve Boričevljane na čelu s predsjednikom njihove udruge Markom Pavelićem te se podsjetio prošlogodišnje povijesne proslave kojom je poslana poruka čovjeka patnika Bogu.

(…)

Na kraju je župnik Rupčić zahvalio svim sudionicima slavlja posebno u trenutku kada slavi pet godina upravljanja župom Boričevec. U ime župljana Dino je dobio prigodan dar, a zahvalili su mu i prigodnim tekstom. Za narednu godinu i 80. obljetnicu stradavanja roda Ivezića, u planu je obilježavanje stratišta u Brotnju i postavljanje križnog puta.

IKA

 

Novalja.coom