Lika nekretnine

Hrvatska nordijska reprezentacija na pripremama u BIG BEAR RESORTU

Objavljeno: 06.09.2020

Ovih dana najbolji dio muške reprezentacije u skijaškom trčanju boravi u Donjem babinom polju na ljetnim pripremama u Camping resortu Big Bear.

Pod vodstvom trenera Zorana Skendera na pripremama su prisutni Marko Skender i Jakov Hladika. Oni se pripremaju za neizvjesnu zimsku sezonu koja je pred njima, zbog nastale situacije uzrokovane pandemijom  Covid 19.

Ova dvojca natjecatelja, dugogodišnji reprezentativci, osvajači su mnogih odličja na domaćim i inozemnim natjecanjima. Ove godine primarni cilj je Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Poljskom Zakopanu te Svjetsko prvenstvo u Njemačkom Oberstdorfu krajem veljače 2021., gdje će Marko i Jakov tražiti vize i ostvarenje normi potrebnih za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.

U potrazi za mirnim destinacijama, koje će pružiti optimalne uvjete za treniranje, zahvaljujući gosp, Zvonimiru Petričeviću, vlasniku Camping resorta Big Bear, pronašli smo idealnu lokaciju koja nam pruža gotovo sve potrebne uvjete za trening, nedaleko Vrhovina. Odlična nadmorska visina, za ljetni dio treninga, čista priroda i zrak, bez prevelike gužve na prometnicama i odlično stanje asfalta na njima te njihova razvedenost, omogućuju nam da odrađujemo sve vrste treninga na ski rolerima, biciklima i trčanju.

Samo neki navedeni podaci, razlozi su našeg ponovnog boravka u vašem predivnom kraju, koji je sličan našem Gorskom kotaru i Ravnoj Gori, otkuda dolazimo. 

Naime, ovo je drugi ovakav trening Camp kojeg provodimo ovdje. Prvi puta smo ovdje boravili početkom kolovoza ove godine, a ovog puta su nam se pored Nordijske reprezentacije, na višednevnom trening campu pridružili i članovi Trkačko skijaškog kluba Ravnogorac iz Ravne Gore, sa svojim kadetskim i juniorskim uzrastom.

Prezadovoljni smo smještajem u mobilnim kućicama Resorta te prehranom i ljubaznošću osoblja, kao i svih žitelja vašeg kraja, koji nas srdačno pozdravljaju i bodre na svakom treningu i mimoilasku.

Ideja za pokretanjem i izradom staza za skijaško trčanje čime bi se obogatila sportska ponuda ovog kraja ima dobre temelje za dobar turistički napredak. Vrijedni i poduzetni ljudi poput g. Zvonimira Petričevića te načelnika općine Vrhovine gosp.  Milorada Delića koji imaju ideje kako pomoći razvitku kraja koji je svojim prirodnim ljepotama , blizinama Nacionalnih parkova Plitvička jezera i Sjeverni Velebit, te predivnim vrelima i tokom rijeke Gake, garancija su dobre i organizirane turističke i sportske ponude ovog predivnog djela Republike Hrvatske.

U vjeri da ovo neće biti naš zadnji posjet vašem kraju, zahvaljujemo se još jednom gosp.Petričeviću, načelniku Deliću te teamu Zip Line-a Pazi medo na pruženoj pomoći, gostoprimstvu i dobroj zabavi. 

 

Zoran Skender, mag.cin.

Novalja.coom