Lika nekretnine

Prijeti se, pije se, viče se

Objavljeno: 07.09.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (4. – 7. rujna) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, pet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i nedozvoljeno glisiranje.

Policijski službenici Policijske potaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim Lešćeraninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u petak, 4. rujna prijetio ubojstvom 43-godišnjaku. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnomu državnom odvjetništvu.

U četvrtak, 3. rujna u Donjem Kosinju je nepoznati počinitelj pokušao provaliti u obiteljsku kuću u vlasništvu 75-godišnjakinje, u čemu nije uspio. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3) i Gospića (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 86 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Lešću, kod 45-godišnjeg Hrvata (2.63 g/kg). Također je utvrđeno da upravlja neregistriranim osobnim automobilom i prije stjecanja prava na upravljanje, a uz sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koju drugu ispravu temeljem koje bi mogao dokazati svoj identitet. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.   

U petak su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj u Barbatskom kanalu u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 41-godišnjeg Slovenca. Zbog utvrđenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom