Lika nekretnine

Gospićki rukometaši novi drugoligaši

Objavljeno: 08.09.2020

GOSPIĆ - Višegodišnji postupni organizacijski rad i napredak rukometaše Gospića je ponovno odveo u 2. ligu.

Koliko su teška nastojanja za ulazak u viši rang u malom gradu iz kojega mladež odlazi jako rano upisujući srednje škole i fakultete u većim sredinama te i kao formirani ljudi odlaze "trbuhom za kruhom", znaju samo oni koji za to žive godinama.

Nakon nekoliko godina ozbiljnog i kvalitetnog rada, organizacije i velikog odricanja Rukometni klub Gospić uspio je ostvariti jedan od najbitnijih zacrtanih ciljeva u razvoju kluba i plasirati se u 2. HRL zapad.

Status drugoligaša u sezoni 2020./2021. rukometaši su izborili uvjerljivom i dominantnom igrom tijekom sezone 2019./2020. pod vodstvom trenera Darka Jeličića. Veliki uspjeh ostvarili su gotovo isključivo s domaćim rukometašima kojima su tek u tri utakmice proljetnog dijela prvenstva pridodani klasni igrači Šime Markić, Ante Sakić i Tomislav Tomić.

Ekipa je u 15 odigranih utakmica u 3. HRL zapad ostvarila 13 pobjeda, 1 neodlučen ishod i 1 poraz, imala gol razliku + 97 (491 : 394), te s 27 osvojenih bodova zauzimala 1. mjesto.

U navedenom uzletu pojavilo se koronavirus i nažalost prekinuo natjecanje koje je Hrvatski rukometni savez u konačnici poništio.

Temeljem zahtjeva Rukometnog kluba Gospić, upućenog vrhu saveza s nekoliko mjeseci odmaka kao, u trenutku prekida natjecanja, vodeća ekipa lige i jedini interesenat za popunjavanje višega ranga uvršteni su u rang drugoligaša.

Veliki je ovo uspjeh za rast i razvoj kluba kojeg rukometaši Gospića ne planiraju olako ispustiti.

V.A.

 

Novalja.coom