Lika nekretnine

Proslava Male Gospe u Buniću

Objavljeno: 09.09.2020

BUNIĆ - Svetkovina Rođenja Blažene Djevice Marije svečano je u utorak proslavljena u Župi Rođenja BDM u Buniću koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio župnik Donjeg Lapca Dino Rupčić.

Vlč. Rupčić na početku homilije pojasnio je nastanak današnjeg blagdana koji svoje početke ima u Jeruzalemu u 5. stoljeću. Tada je na mjestu gdje je prema predaji stajala Marijina rodna kuća sagrađena crkva na čast sv. Ane, Marijine majke. Kao spomen na tu posvetu razvio se blagdan Male Gospe, najprije na kršćanskom Istoku, a od 7. stoljeća i na Zapadu. 

(…)

Misu je predvodio u koncelebaciji s generalnim vikarom Gospićko-senjske biskupije mons. Marinkom Miličevićem, kancelarom i biskupovim tajnikom Mišelom Grgurićem, župnikom Korenice i Bunića mons. Milom Čančarom, župnikom Ličkog Osika Lukom Blaževićem i pastoralnim pomoćnikom u župi Plitvice don Jozom Kajićem, SDB. Pjevao je župni zbor iz obližnje Korenice. 

Na kraju mise vjernici i svećenici obišli su zavjet oko župne crkve noseći sliku Blažene Djevice Marije, proseći od moćne Majke zagovor za sebe i potrebe svojih bližnjih. Nakon mise vjernici su se zadržali ispred župne crkve u kratkom druženju.   

IKA

 

Novalja.coom