Lika nekretnine

Najlakše krasti, a ne raditi

Objavljeno: 21.09.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (18. – 21. rujna) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, tri prometne nesreće i tri narušavanja javnog reda i mira.

Od 15. do 18. rujna u Doljanima je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 55-godišnje i 65-godišnje Zagrepčanke iz koje je ukrao trimer, pile, razni alat, mikrovalnu pećnicu, posuđe, stolice i posteljinu.

Od 15. kolovoza do 2. rujna u šumskom predjelu mjesta Jošani je nepoznati počinitelj posjekao i ukrao sedam stabala bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Udbini.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se u subotu u 20.20 sati u Prozoru kada je 26-godišnji Lešćeranin upravljao motociklom bez istaknute registarske oznake, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A2 kategorije i pod utjecajem alkohola od 1.70 g/kg, uslijed alkoholiziranosti izgubio nadzor nad motociklom i sletio ulijevo van kolnika te se teško ozlijedio.

Ostale dvije prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Karlobaga i Novalje.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je pet prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 20. rujna u Novalji, kod 37-godišnjeg Hrvata (2.20 g/kg).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Karlobaga i Novalje, te tučnjavom na području Korenice. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima. 

PU ličko-senjska 

 

Novalja.coom